Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ομογένεια και Ομόλογα


Πολλά και διάφορα ακούγονται εδώ μέσα γιατί να μην πω και εγώ τον πόνο μου.


Είδα τον GAP στην TV να καλεί τους αποδήμους (δηλ. τους ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού) να προσφέρουν οικονομική βοήθεια προς την ''μαμά Ελλάδα'' αγοράζοντας ομόλογα και κάνοντας επενδύσεις στην Ελλάδα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Αυτιάς σε άλλο κανάλι διάβαζε την λίστα με τα εκατομμύρια δολάρια που το Υπουργείο Εξωτερικών (με υπογραφή του ΓΑΠ) ξόδεψε πέρσι για την υποστήριξη αφρικανικών χωρών (αλλά και της Τουρκίας, της ‘Μακεδονίας’ της Αλβανίας κτλ). 
Πριν λίγους μήνες η Ελλάδα με απόφαση του 50% της βουλής έδωσε υπηκοότητα σε κάθε καρυδιάς καρύδι. Πριν 1-2 χρόνια όμως έπρεπε να ψηφίσουν τα 2/3 της βουλής για το πώς θα μπορούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους (το οποίο είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό τους δικαίωμα εδώ και 30 χρόνια). 
Μαντέψατε σωστά; το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. 

Και τώρα έχει το θράσος ο πρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης να ζητά την βοήθεια αυτών που για 30 χρόνια το κόμμα του τους έχει γραμμένους. Αν ήταν στο χέρι μου, ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ. Γιαούρτια, κλούβια αυγά, και ντομάτες μετά χαράς! Δώστε μας την ψήφο μας λαμογια, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Enough is enough b.st.rds!


Tom Papadopoulos - Windsor, Ontario, Canada

Δεν υπάρχουν σχόλια: