Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Δεν μας πείθουν - Δεν πληρώνουμε

 
 
Ποιοι είμαστε;
 
Η πρωτοβουλία κατοίκων Αγ. Σοφίας- Αγ. Διονυσίου είναι γέννημα θρέμμα των καιρών. Η πρωτοβουλία μας αποτελείται από εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές, συνταξιούχους και προσπαθούμε να παλέψουμε τις πολιτικές που μας σπρώχνουν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Θέλουμε να προστεθούμε στις εστίες αντίστασης που ξεπηδούν από τη γειτονιά και φτάνουν σε όλες τις γωνιές της χώρας.
Έχουμε βαρεθεί από υποσχέσεις. Έχουμε καταλάβει πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί χωρίς να τους δείξουμε τα δόντια μας, δεν περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα μας.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε την πρωτοβουλία κατοίκων, γιατί οι γειτονιές πρέπει να είναι κύτταρο αντίστασης και κινητοποίησης απέναντι στο μέλλον που σχεδίασαν για εμάς χωρίς εμάς. Θέλουμε τον πρώτο λόγο να τον έχουμε εμείς ,ο απλός κόσμος και γι αυτό συντονίζουμε τη δράση μας μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις στην πλατεία Αγ. Λαύρας κάθε εβδομάδα.

Απέναντι σε ποιους;

Το ΔΝΤ από όπου πέρασε έφερε την καταστροφή. Διέλυσε ολόκληρες οικονομίες και έβαλε στο στόχαστρο τον κόσμο της δουλειάς. Τώρα ήρθε και στη χώρα μας με τις ευλογίες των Ευρωπαίων (τάχα σωτήρων μας) και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα.
Το τελευταίο κουστούμι που μας έραψαν είναι το «ασφαλιστικό νομοσχέδιο». Τι λένε; Μετά τις περικοπές των μισθών, λένε για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, θεσπίζουν μισθούς πείνας των 400 και των 500 ευρώ για τη νεολαία, μειώνουν τρομακτικά τις συντάξεις, συντάξεις για τις οποίες απαιτούν από τους εργαζόμενους 40 χρόνια δουλειάς. Ενώ οι άνεργοι στον Καιάδα (αφού “το κράτος δεν αντέχει”…). Οι μικρομεσαίοι πιεσμένοι από τις τράπεζες βάζουνε λουκέτα, παρατημένοι και αστήρικτοι. Θέλουν να διαλύσουν όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει!
Το επιχείρημα τους είναι ότι η χώρα έχει χρέος και πρέπει να κάνουμε θυσίες. Ποιος χρωστάει; Εμείς; Οι εργαζόμενοι και οι νέοι; Ο απλός επαγγελματίας; Ο εργαζόμενος κόσμος δε χρωστάει ούτε 1 ευρώ στις τράπεζες που δάνειζαν τόσα χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις για να ασκούν αυτήν την άδικη πολιτική! Γιατί να πηγαίνουν στα γεράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ τα λεφτά του λαού; Ο λαός δε χρωστάει, του χρωστάνε!

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ – ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: