Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πλήρης χρεοκοπία ή αναβολή του PSI..... Πιθανότερο το δεύτερο.


Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελλάδα ήδη υποβαθμίστηκε στη κατηγορία C (ενα βαθμό πανω απο τη χρεοκοπία)από τη Moody’s και τη κατηγορία SD (Selective Default) από τη Stadard & Poor’s. Το είχα γραψει πρωτος από το 2009, επαληθεύτηκα και περιμένω και άλλες διεθνούς επιπέδου “αναγνωρίσεις”. Η σύνοδος της δυσαρμονίας και των τευτονικών δονητών προανέφερε κάτι για επόμενο μνημόνιο. Η Creative Science της Βλακείας των Μπαμπίνο και των μαλιαρων εγκεφάλων αφεντικών τους μειωμένης νοημοσύνης με εμφανες ψυχικά μεταδοτικό νόσημα δεν θα σωθει στο.....
τσουναμι που ερχεται. Η ευρωπη βρωμαει οξυζενέ.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται όχι μόνο για αντικειμενικούς λόγους αλλά και για υποκειμενικούς. Το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν μπορεί να επιλυθεί απο καμικάζι και καλούς ανθρώπους, όπως λέει ο δήθεν φιλέλλην Ρωσικής καταγωγής Πούτιν.

Χρειάζονται σωστοί άνθρωποι με ταλέντο και τυπικά προσόντα. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης δεν είναι οι κατάλληλοι να συμμετέχουν σε τέτοιο έργο. Η αποδοσή τους είναι ανάλογη των ελλήνων πολιτικών, των οποίων η βαθμολογία δεν είναι μετρήσιμη όπως θα έλεγε ένας πειραματικός φυσικός.

Οσον αφορά το PSI, η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα δεν θα το επιτύχει στο επιθυμητο βαθμό. Ο ΓΔ του ΧΑΑ ειναι σε πτωση.

Αν το PSI του 90% επρόκειτο να επιτύχει η αγορά θα το “ήξερε” και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων θα ήταν ήδη σε πτώση. Οπως βλέπετε στη φωτογραφία συμβαίνει το αντίθετο, τα επιτόκια αυξάνονται. Εχουν σπασει ήδη τις προς τα πάνω αντιστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια είτε θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός (πλήρη χρεοκοπία μετα απο ενεργοποίηση των CACs) είτε θα υπάρξει αναβολή του PSI με πιθανότερο σενάριο το δεύτερο, αφού στη περίπτωση αυτή τα δάνεια των δανειστών θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και τα CDS να αυξάνονται.Θεωρώ δεδομένο ότι η κυβέρνηση δρα με φιλοτραπεζικά κριτήρια. Με το δεύτερο σενάριο τα κέρδη των τραπεζιτών θα ειναι μεγαλύτερα. Αρα, φαινεται ως πιθανότερο.

Οι τελευταίες δηλωσεις του συνταγματολογου υποστηρίζουν το πρωτο σενάριο. Μπορει, αλλα εγω βλεπω πιθανότερο το δεύτερο σενάριο.


ΥΓ. Η αλήθεια θα φανεί περισσότερο τις επόμενες μέρες στη κίνηση των επιτοκίων και αν αυτα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Αυτό θα σημαινει κατι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: