Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Break it to me Gently






Χάρη στις γενναίες μας αποφάσεις, δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στο ΔΝΤ.
Εεεε….συζητάμε με το ΔΝΤ, αλλά μας προσφέρουν μόνο τεχνογνωσία.
Ααααμμμμ…βασικά δε μπορούμε ούτε να κατουρήσουμε χωρίς την άδειά τους, αλλά τουλάχιστο τώρα θα ηρεμήσουν οι Αγορές.
Είναι ανεξήγητο γιατι δεν ηρεμούν οι Αγορές. Μάλλον θα είναι Εκείνες οι μέρες του μήνα. Τουλάχιστο σιγουρέψαμε ότι δεν θα ξεμείνουμε από λεφτά στο άμεσο μέλλον.
Μόλις μας ειδοποίησαν ότι το αμεσο μέλλον διαρκεί τρεισήμιση δευτερόλεπτα.Αλλά θα κρατήσει λίγο περισσότερο αν βγάλουμε τη  μάνα σας στο κλαρί και το χωράφι σας στο σφυρί.
Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε κατα διαόλου. Υπάρχει μόνο μια εξήγηση: Η συνταγή του Μνημονίου είναι σωστή, αλλά η μάνα σας δε δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Αλλά τουλάχιστο έφυγε ο κίνδυνος της χρεωκοπίας.
Άλλη μια απόδειξη ότι η πολιτική που ακολουθούμε είναι σωστή: αποφύγαμε τον κίνδυνο της χρεωκοπίας άλλες πεντέμιση φορές-and counting. Θα την αποφύγουμε οριστικά μόλις σας βάλουμε υπόθετο το Μεσοπρόθεσμο.
Διάολε, περιμένετε να δράσει-και τι είναι αυτό  με τα κλάματα; Κλαίνε οι άντρες; με ληγμένα δακρυγόνα; αυτές οι νοοτροπίες είναι που μας έφτασαν ως εδώ. Ευτυχώς που κάποιοι στάθηκαν στο ύψος τους και χάρη στο Μεσοπρόθεσμο, αποφύγαμε τα χειρότερα, που είναι η χρεωκοπία.
Έχουμε καλά και κακά νέα: Τελικά υπάρχουν και χειρότερα από την χρεωκοπία: ας πούμε η επανεμφάνιση της Χολέρας. Και του πολυτονικού. Και του Τώνη Μαρούδα. Ε, αυτά τα χειρότερα αποφύγαμε. Αυτά είναι τα καλά νέα.
Στο κάτω κάτω, “χρεωκοπία” είναι απλά μια λέξη.Φοβάστε μια λέξη; Θα χρησιμοποιήσουμε τότε τον αγγλικό όρο, για να μην προκαλείται σύγχιση και πανικός: “chreocopy”-δεν ακούγεται σαν κάτι τεχνοκρατικό, απρόσωπο και μακριά απ’ τον κώλο μας;

Και μια και τό ‘φερε η κουβέντα: η μάνα σας…κώλο δίνει;

http://derveniotis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: