Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη έξοδος...


Του Τζανέτου Γιαννάτου-Πάνω απο είκοσι χιλιάδες Έλληνες έχουν φύγει το τελευταίο εξάμηνο απο τη χώρα με σκοπό την μετεγκατάσταση και την εργασία σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Και γιατί όχι; Είναι τραγικό να προσφέρει ένας λαός εργατικό δυναμικό και η χώρα του να μην το χρειάζεται και επιπρόσθετα να δημιουργεί περισσότερους άνεργους κάθε μέρα.
Αφού λοιπόν η χώρα μας, μας απογοητεύει κάθε μέρα και περισσότερο γιατί λοιπόν κάποιος να παλέψει να μείνει και να εργαστεί σε αυτήν; Γιατί να μεγαλώσεις την οικογένειά σου σε έναν τόπο που σου προσφέρει μόνο λύπη και απόγνωση; Γιατί να αυξάνεται η φορολογία και να μειώνονται οι μισθοί τη στιγμή που ο απλός εργαζόμενος δεν έχει φταίξει σε τίποτα; Ας παρέχει την εργασία του λοιπόν κάπου που θα αναγνωρίζεται, κάπου που θα έχει ασφάλιση για αυτόν και την οικογένειά του και κάπου που το σύστημα υγείας λειτουργεί και υφίσταται.

Δεν είναι σκοπός του αρθρογράφου να εξιδανικεύσει τις άλλες χώρες, όμως είναι γεγονός οτι χώρες του εξωτερικού έχουν καλύτερες συνθήκες απο την Ελλάδα την συγκεκριμένη περίοδο. Εθελοτυφλούμε αν νομίζουμε οτι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Τίποτα δεν θα αλλάξει και αν ακόμα αλλάξει, πάλι μετά απο λίγο κάποιοι άλλοι θα εισπράτουν ανενόχλητοι τα χρήματα του δημοσίου. Είναι φαύλος κύκλος το ελληνικό πολιτικό σύστημα και δεν θα αλλάξει ποτέ. Το κράτος της πατρονίας και του ρουσφετιού δεν εξαλείφεται έτσι απλά.

Το άσχημο και αναπόφευκτο σε αυτό το κύμα φυγής είναι οτι οι μετανάστες δεν θα ξαναγυρίσουν, διότι δεν φεύγουν απο μια εξαθλειωμένη χώρα που είναι αδύνατο να κρατηθεί στα πόδια της, όπως μετά τον εμφύλιο. Οι τωρινοί μετανάστες έχουν απέχθεια και απάθεια για την χώρα και το κράτος που ενώ ευημερούσε, κατασπαράχθηκε απο κερδοσκόπους πολιτικούς και επιχειρηματίες και στο τέλος τους ζήτησε να πληρώσουν και να θυσιαστούν για να ανακάμψει!

Τι άδικο και ανήκουστο η ανικανότητα των λίγων να καταδικάζει τους πολλούς σε φυγή απο τον τόπο τους. Τι φοβερό οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι να μην έχουν καμία επαφή με τους αντιπροσωπευόμενους. Τι κοινότυπο της χώρας μας να λατρεύονται πολιτικές οικογένεις επειδή ο πατριάρχης ήταν ‘άξιος’ πολιτικός. Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να πέσουμε για να αφυπνιστούμε απο τον λήθαργο;  

http://witnessfree.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: