Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"H λύση είναι στις εξαγωγές και όχι στις περικοπές"

Δηλώσεις του  καθηγητή Χάουσμαν, ο οποίος έχει βιώσει τις κρίσεις στη Λατινική Αμερική, έχοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης της Λετονίας πριν από λίγα χρόνια.

«Ο εθνικός στόχος της Ελλάδας, η έμμονη ιδέα, θα έπρεπε να είναι τα 30 δισ. δολάρια σε νέες εξαγωγές, ώστε να μπορέσει να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά»
 «Η χώρα θα πρέπει να αναδείξει ήρωες από την εθνική εκστρατεία για αύξηση των εξαγωγών». 

«Θα ήθελα να δω ένα εθνικό σχέδιο που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα αλλά όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που παράγουν εμπορεύσιμα προϊόντα».

« Υπάρχει μια παγκόσμια μετατόπιση πλούτου προς την Ασία, π.χ. Κίνα κ.α., που δεν ευνοεί την Ελλάδα, η οποία βασίζεται κυρίως σε Ευρωπαίους τουρίστες».

« Θα έπρεπε να αναληφθεί μια πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή κάποιον άλλο και τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών για την προετοιμασία ενός σχεδίου για την αύξηση των εξαγωγών».

 «Η επίτευξη του στόχου για μια μεγάλη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι πιο σημαντική από τη συζήτηση ποιοι φόροι θα πάνε πάνω και ποιες δαπάνες του Δημοσίου θα περικοπούν». 

Σχόλιο: Ο άνθρωπος λέει το αυτονόητο ,αυτό που φωνάζουν πολλοί από την αρχή της κρίσης αλλά ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου δεν ακούνε ή ΚΑΝΟΥΝ πως δεν ακούνε.
Το θέμα είναι πώς θα έχουμε τώρα (πραγματική όχι μαιμού...) αύξηση των εξαγωγών όταν :
-όλες οι κυβερνήσεις μετά το ΄81 έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλύσουν την Ελληνική Βιομηχανία
- οι ευρωπαίοι εταίροι μας ενδιαφέρονται μόνο για να εισπράξουν τα δανεικά και τους τόκους (και γιατί να ενδιαφερθούν ΑΥΤΟΙ για τις δικές μας εξαγωγές; Για να αυξηθούν οι δικές τους εισαγωγές;...
 
 http://kolotoubes.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: