Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σε κυνήγι θησαυρού έχουν αποδυθεί οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα


Την όρεξη των γερμανικών εταιρειών έχει ανοίξει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό δεν πέραν απαρατήρητο από την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία μεταξύ πολλών επισημαίνει πω στον τίτλο του ρεπορτάζ της πως οι γερμανικές εταιρείες έχουν αποδυθεί σε ένα κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην αγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% του ΟΤΕ, εστιάζοντας στο.....
τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και σχολιάζει πως το ποσό αυτό αποτελεί 'κλοπή' αν αναλογιστεί κανείς ότι η γερμανική εταιρεία διέθεσε κοντά στα 4 δισ. το 2008 για να μπει στον ελληνικό οργανισμό.
H Wall Street Journal απαριθμεί και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, που φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σήμερα το 55% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου της Αθήνας ανήκει στο Δημόσιο, ενώ δεν αποκλείεται -σύμφωνα με την Wall Street Journal- να υπάρξει μια αλλαγή φρουράς με την Fraport να διαδέχεται την επίσης γερμανική Hochtief που έχει σήμερα το μάνατζμεντ του "Ελευθέριος Βενιζέλος".

http://www.dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: