Τρίτη 10 Μαΐου 2011

H κατάσταση εξελίσσεται πολύ άσχημα. Η δημοκρατία δεν δουλεύει. Οι ευγένειες τέλος.


Γράφει ο Αδαμάντινος

Δεν μπορεί καποιος να σου βιάζει τα πιστεύω, να σε δουλεύει ψιλό γαζί, να κινείται εκτός συνταγματικής ευθύνης και νόμου περί ευθύνης υπουργών και εσύ να του μιλάς στον πληθυντικό... Αυτά τελείωσαν.

Η δημοκρατία βάλλεται εκ τών έσω σε όλες τις εκφάνσεις ειτε αυτό αφορά την εκτελεστική είτε αυτό αφορα τη νομοθετική είτε αυτό αφορά τη δικαστική εξουσία. Το σύστημα έχει σαπίσει.

Το σύστημα Τράπεζες – ΜΜΕ – Διαφημιστικές εταιρείες – Εταιρείες δημοσκοπήσεων έχει...
πάψει να είναι μυστικό ότι αποτελεί το κλειδί της εξουσίας. Αλλο ένα καμμένο χαρτί.

Οι Αμερικανοί και η Γερμανία φαίνεται ότι αναγνωρίζουν το χαρτί της αναδιάρθρωσης αλλά χωρίς haircut. Για μένα και αυτό παίζει.

Η Γερμανία επιθυμεί μεγαλύτερη επιμήκυνση. Η υπόλοιπη Ευροζώνη γενικα ταυτίζεται με την αποψη ότι για να δεχθούν οι δανειστές τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης, τα νέα δάνεια της Ελλάδας θα πρέπει να είναι υψηλότερης ποιότητας, και αυτό σημαίνει εγγύηση του μηχανισμού στήριξης.

Η κυβέρνηση πολύ καιρό τώρα προσπαθεί να το κάνει αυτό με διάφορους τρόπους, στοχεύοντας την υπαγωγή των παλιών ομολόγων σε συνθήκες ανάλογες με αυτές του αντισυνταγματικού μνημονίου. Μεταφορά διακιωμάτων από υποθήκες και αναταλλαγή ομολόγων με ποσοστά επί κρατικών δικαιωμάτων θα είναι το νόμισμα αυτής της συναλλαγής. Απεμπώληση κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής έναντι πινακιου φακής θα ειναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η γνώμη μου ειναι ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να αντιμετωπισθούν ενιαία απο την Ευρωζώνη αφενός για να μη εξλιχθεί η κατάσταση σε ντόμινο και αφετέρου για να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης. Ολα αυτα στη κατεύθυνση ενίσχυσης και διατήρησης του Ευρώ στην Ευρωζώνη που οδεύει πρός διάλυση.

Οι Αμερικανοί δυσκολέυονται να μας απαλλάξουν απο τον ΓΑΠ γιατι η κατάσταση μπορει να εκτραχυνθεί τόσο πολύ που να μη προλάβουν τις εξελίξεις. Τον καλυπτουν για όσο καιρό μπορει να υπογραφει ακόμη συναλλαγματικές χωρις να τον έχει παρει ακόμη ειδηση κανείς. Υπογραφέας γινεται κανείς μεσα απο πολυδάπανα συστήματα συμβούλων και καραγωγείς τύπου τζιτζιφιόγκου.

http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: