Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μαθήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, παραδίδει στην ΚΑΛΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου, κάτοικος της Κερατέας



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κύριε διευθυντά

Αναφέρομαι στο κύριο άρθρο της εφημερίδας σας την περασμένη Πέμπτη. Αλήθεια, πώς κτίζονται γερά τα θεμέλια μιας δημοκρατικής χώρας, για να μη κινδυνεύουν και να μη γελοιοποιείται κάθε εφαρμογή αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης; Νομίζω η αρχή γίνεται πάντα με την ισχυρή τεκμηρίωση κάθε απόφασης της διοίκησης και την επιδίωξη αποδοχής της, πριν πάρει τον μανδύα της επισημότητας και εν συνεχεία υλοποιηθεί.

Στην περίπτωση της Κερατέας (και σε παρόμοιες) η δημόσια διοίκηση αποφάσισε (ατεκμηρίωτα όπως αποδεικνύεται) με διχασμένη προσωπικότητα, (αφού ταυτόχρονα άλλοι αρμόδιοι δημόσιοι φορείς αποφάσισαν τα αντίθετα) να επιβάλει εκτός της περιφέρειας των Αθηνών τη λύση των προβλημάτων της πρωτεύουσας (άρα, όλη η χώρα ανήκει μόνο σ’ αυτή;) επιβαρύνοντας άλλες πόλεις της επικράτειας τις οποίες και δεν ενημέρωσε για ...
την πρόθεσή της προκειμένου να βρεθεί μια ενδεδειγμένη λύση πριν επισημοποιηθεί η απόφαση.
Οι αρμόδιοι φορείς με το «jus imperium» είχαν τη βεβαιότητα ότι εκτελούν δημοκρατικά τις αρμοδιότητές τους; Μάλλον όχι. Η στιγμή του κλονισμού των θεμελίων του «δημοκρατικώς δραν» ήταν τότε, επειδή οι τεχνίτες θεώρησαν ότι κάθε κακοτεχνία καλύπτεται επειδή την έκαναν αυτοί.

Άλλωστε, κατά τους κανόνες της Δημοκρατίας μας, οι βουλευτές κάθε περιοχής τις εκπροσωπούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εκπρόσωποι του λαού υποστηρίζουν, «μυστικώ τω τρόπω», σε συζητήσεις μόνο, ότι διαφωνούν με τη διοίκηση, εκτός μιας περίπτωσης που δεν μπορεί να εκληφθεί σοβαρή, επειδή έχει χαθεί η «έξωθεν καλή μαρτυρία» υπέρ αυτού.
Σ’ αυτό το θέμα υπάρχουν μόνο δύο αντίπαλες ομάδες, εκ των οποίων η μία αποτελείται από όλους τους συγκεντρωμένους στην Αθήνα (από πρωθυπουργούς μέχρι ρακοσυλλέκτες και βουλευτές βέβαια) που επιθυμούν «παντί σθένει» και με κάθε μέσο να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους σε βάρος ανίσχυρων πολιτών, όπου τύχει της Επικράτειας.
Αυτή η πραγματικότητα δεν προοιωνίζεται τη δημοκρατία βέβαια. Όμως τα θεμέλια της Δημοκρατίας δεν είναι τα όργανά της, αλλά η θέληση του λαού.

Κων. Πάλλης – Κερατέα

Πηγή: kathimerini.gr (Ουστ!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: