Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δείτε πόσο ωραία μας σερβίρουν την πτώχευση!

Θαυμάζουμε για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ για την προπαγάνδα του. Οι άνθρωποι είναι άσσοι, αξεπέραστοι. Κρίμα που όλη αυτή η προπαγάνδα καταναλώνεται για τη στήριξη του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος, στο κέντρο του οποίου είναι το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Κρίμα. Αν όλη αυτή η τέχνη της προπαγάνδας έμπαινε στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετική.
Δείτε λοιπόν τώρα πόσο ωραία....
σερβίρεται, κατά τη γνώμη μας, η πτώχευση. Ο μεν κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν θα πάμε σε αναδιάρθρωση χρέους, ο δε αντιπρόεδρος της ίδιας κυβέρνησης κ. Πάγκαλος (που πολλοί τον θεωρούν "λαγό") λέει ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι τίποτε κακό και ότι τα χρέη ενίοτε αναδιαρθρώνονται κ.λ.π.. Δηλαδή δύο άνθρωποι που είναι συνεχώς μαζί και συναποφασίζουν, βγαίνουν έξω και λένε διαφορετικά πράγματα.

Τι πέτυχαν;

Πέτυχαν να αρχίσει μια συζήτηση στην κοινωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους. Η συζήτηση αυτή φυσικά πολλαπλασιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και έτσι ο κόσμος μπαίνει σιγά σιγά στην ιδέα και αργότερα στην αποδοχή της αναδιάρθρωσης που στην πραγματική και όχι την ελληνική πολιτική γλώσσα, σημαίνει πτώχευση.

Τα ίδια επισήμανε και χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, όταν μίλησε για κρυφή "ατζέντα" Παπανδρέου.

Γιατί λέμε πτώχευση; Γιατί, αν οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να πουν τα πράγματα με το κανονικό τους όνομα, αυτό το έκανε ήδη ο διεθνής οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί, όταν τις προάλλες είχε πεί Θα πτωχεύσετε, αλλά εσείς μπορείτε να το λέτε αναδιάρθρωση. Μάλιστα χθες επανήλθε λέγοντας "Το ερώτημα δεν είναι αν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά το πότε"

Έτσι λοιπόν η συζήτηση από εδώ και πέρα θα γίνεται μεταξύ των εννοιών αναδιάρθρωσης και επιμήκυνσης (όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δήθεν εννοούσε ο κ. Πάγκαλος), για να καταλήξουμε στο τέλος στην έννοια της αναδιάρθρωσης, που όπως είπαμε θα είναι πτώχευση και όλα αυτά για τους ραγιάδες ιθαγενείς που τους περνάνε για ανεγκέφαλους.

Όλα αυτά, για να αποφευχθεί να χαρακτηριστεί ο κ. Παπανδρέου ο Γ΄ ως ο «πρωθυπουργός της πτώχευσης».

Φυσικά τον χαρακτηρισμό αυτόν δεν πρόκειται να τον αποφύγει.


http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_3691.html  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: