Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ''ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ''
  • Θέσεις μάχης κατά της δημοκρατίας παίρνουν οι νεοταξίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ψηφίζουν αποφάσεις μέσω των οποίων αποπειρώνται να νομιμοποιήσουν την φίμωση των Ευρωπαίων πολιτών και την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω... εξτρεμισμού!
Στην Κεντρική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψηφίστηκε το ψήφισμα και οι συνοδευτικές«συστάσεις» προς τις χώρες - μέλη, με πρόσχημα τη δήθεν «καταπολέμηση του εξτρεμισμού».
Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες - μέλη, που είναι το «διά ταύτα» του ψηφίσματος, από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Δένδιας και Ε. Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, Β. Παπανδρέου, Ν. Βρεττός. Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ ψήφισε μεν κατά, αλλά στη συνέχεια ψήφισε «παρών» (!!!!!!) στις συστάσεις, δηλαδή στην εφαρμογή του ψηφίσματος.
Ενδεικτικό των στοχεύσεων είναι το ότι πολλοί από τους ομιλητές βουλευτές έκαναν κατ' επανάληψη χρήση του όρου «αριστερός εξτρεμισμός».
Το κείμενο προβλέπει ακόμα περιορισμούς στην «ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι με άλλους», η οποία θα μπορεί στο εξής να αναστέλλεται για να διασφαλιστεί «η πρόληψη της διασάλευσης της τάξης ή εγκληματικών πράξεων, η προστασία της ηθικής (!!!!!) και η προστασία των δικαιωμάτων των άλλων». Υπενθυμίζεται πως δίνεται ορισμός του «εξτρεμισμού» ως η «απόρριψη των βασικών αξιών και των κανόνων του παιχνιδιού σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου» και, μάλιστα, αναφέρεται ότι «ο εξτρεμισμός μπορεί να λάβει διάφορες μορφές» και να συνδέεται με «την αποτυχία του πολιτικού συστήματος στη διασφάλιση της συμμετοχής όλων των τμημάτων της κοινωνίας».
Περιλαμβάνονται επίσης απαγορεύσεις στη λειτουργία ακόμα και πολιτικών κομμάτων, αφού καλούνται τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι «τα μέτρα που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».
Γίνεται ανοιχτή σύνδεση με την οικονομική κρίση για τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στις λαϊκές αντιστάσεις και για το λόγο αυτό καλούνται τα κράτη - μέλη να μελετήσουν «τις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον εξτρεμισμό».
Σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα επισημαίνεται ότι «αναφερόμαστε, κυρίως, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης ( ...Wink ή για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009».
Περί Δεκεμβρίου 2008, κουβέντα! Και γιατί άλλωστε; Μάλλον κάποιες εξτρεμιστικές ενέργειες "πολιτών" δεν τίθενται στο τραπέζι των νεοταξιτών...
Η ΕΕ βαδίζει πλέον με ταχύτητα προς τον Νέο Τρίτο Κόσμο. Σε λίγο η Σαουδική Αραβία θα είναι όαση πολυφωνίας και κουλτούρας.
Να θυμηθούμε λοιπόν λίγο την δυστυχώς επίκαιρη ρήση ενός προτεστάντη ιερωμένου, που αναφέρεται στο Γ΄Ράιχ: « ...;.Όταν κυνηγούσαν τους εβραίους δεν μίλησα γιατι΄δεν ήμουν εβραίος,
όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής,
όταν κυνηγούσαν τους καθολικούς δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν καθολικός,
όταν κυνήγησαν εμένα δεν μίλησε κανένας ...;..»

Προσωπικά, εκείνο που μου έρχεται στον νου πάλι και πάλι και με «στοιχειώνει» τον τελευταίο καιρό, είναι οι στίχοι του Ελύτη:
«Σελτζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
κοπροκρατούν το μέλλον».

Πηγή http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: