Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Νέα μέτρα φωτιά λόγω e-mail..



 -

Έφτασε τα ξημερώματα η… πολυπόθητη απάντηση της τρόικας στο περίφημο e-mail της Αθήνας, που ήταν γεμάτο με νέα μέτρα-φωτιά, και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν ή θα περίμεναν να δουν στην κυβέρνηση.

Στο e-mail της, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η τρόικα όχι μόνο δεν ορίζει ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα, αλλά ζητά και επιπλέον δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά, καθώς και περαιτέρω διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που προκαλεί… ανατριχίλα στην κυβέρνηση, η οποία είχε ποντάρει τα ρέστα της στην επιστροφή της τρόικας το συντομότερο δυνατό, και τώρα βλέπει την επιστροφή αυτή να καθυστερεί ακόμα περισσότερο, με τον στόχο της επίτευξης συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου να δείχνει πιο «χλωμός» από ποτέ.

Η εξέλιξη αυτή, εξάλλου, πιθανότατα σημαίνει πως πάμε για παράταση του τρέχοντος προγράμματος και εντός του 2015, για άγνωστο χρονικό διάστημα, κάτι που επιδιώκει άλλωστε και το Βερολίνο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Την ύπαρξη του e-mail της τρόικας επιβεβαίωσε το πρωί σε πρωινή εκπομπή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας πως δε γνωρίζει το περιεχόμενό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: