Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αποχή; Λευκό; Μικρά κόμματα;

Εκ μέρους της Ομάδας Πολιτών "Ούτε Ένας" σας προσκαλούμε να συμβάλετε κατά το δυνατόν και δεοντολογικό τρόπο μέσω των μέσων ενημέρωσης που διαθέτετε , στην διάδοση της ιδέας "Ούτε Ένας". Το κείμενο που ακολουθεί θα επιθυμούσαμε αν και εφόσον το εγκρίνετε, να δημοσιευθεί και να διαδοθεί κατά όσον δυνατόν σε περισσότερους αναγνώστες. Ευχαριστούμε !

Κείμενο:

Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες,

Οι περισσότεροι Ελληνες προβληματιζόμαστε τι πρέπει να κάνουμε σ’ αυτές τις εκλογές. Είναι πλέον δεδομένο ότι δεν εμπιστευόμαστε τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Δυστυχώς δεν έχει ακόμα εμφανιστεί κάποιο αξιόπιστο καινούργιο, μολονότι η Κοινωνία «βράζει» και καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες από σοβαρούς πολίτες, αλλά και από τυχοδιώκτες για τον σχηματισμό νέων κομμάτων. Ψάξτε να βρείτε στην περιοχή σας τέτοιες ομάδες, πλησιάστε τις και διαπιστώστε μόνοι σας ποιές είναι αξιόπιστες. Συνήθως οι καλές είναι αυτές, που ομαδοποιούνται συνεχώς σε μεγαλύτερους σχηματισμούς.
Όμως θέλουμε να δείξουμε την αγανάκτησή μας και προβληματιζόμαστε:

Πως ; Αποχή; Λευκό; Μικρά κόμματα;

Με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα προκύψουν με βάση μόνον τα «Έγκυρα ψηφοδέλτια» οι λύσεις: Αποχή ή Λευκό δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, δηλαδή να επιτύχουν σαφή ένδειξη απόρριψης του υφιστάμενου αμαρτωλού πολιτικού συστήματος. Μία άλλη λύση είναι κάποιο από τα μικρά κόμματα, εφόσον συμφωνείτε με αυτά που πρεσβεύει και εκτιμήσετε ότι έχει πιθανότητα να συγκεντρώσει το απαραίτητο 3%, ώστε να εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. Αξίζει τον κόπο.
Κάποιοι άλλοι θα ψηφίσουν κάποιο από τα παλιά, είτε λόγω πελατειακών σχέσεων είτε γιατί, παρόλα όσα έχουν υποστεί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το κόμμα τους είναι η καλλίτερη δυνατή λύση. Τι να κάνουμε λοιπόν; Πως θα στείλουμε ένα μήνυμα που να αντιστοιχεί με γερό χαστούκι; Προτείνουμε να ψηφίσετε όποιο κόμμα κρίνετε σκόπιμο, αλλά να μη ψηφίσετε κανέναν από όσους διετέλεσαν Βουλευτές τα τελευταία 30 χρόνια. Κανέναν σταυρό στους Βουλευτές αυτούς. Ψηφίστε αποκλειστικά και μόνον νέα πρόσωπα, που θα βρείτε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα προτιμήσετε. Μόνον σ’ αυτούς να βάλετε σταυρούς προτίμησης. Το μήνυμα αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς, όπως γινόταν μέχρι τώρα, που μάς παραμύθιαζαν ότι «έλαβαν το μήνυμα», αλλά το αγνοούσαν συστηματικά και έκαναν τα δικά τους. Αυτά που πληρώνουμε ακριβά σήμερα εμείς ο Λαός.
Με την πρωτοφανή, στα παγκόσμια χρονικά, αυτή ενέργεια, η Τρόϊκα, οι Κυβερνήσεις και οι Λαοί της Ευρώπης και των άλλων αξιολόγων Χωρών θα αντιληφθούν, ότι ο Ελληνικός Λαός απέρριψε τους αναξιόπιστους πολιτικούς, που τον έφεραν σε αυτή την απαράδεκτη θέση και ότι αποφάσισε να δράσει και να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Έτσι θα συντελέσετε στην ανάδειξη νέων πολιτικών προσώπων, που θα γνωρίζουν πλέον ότι εάν δεν ανταποκριθούν σωστά θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, όταν συναντάμε έναν φίλο ή γνωστό αντί να λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ να ευχόμαστε: Ούτε ένας!

Ομάδα Πολιτών «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ»  

Δεν υπάρχουν σχόλια: