Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πως φτιάχνω ΣΠΟΡΕΙΟ και πως μεγαλώνω φυτά, ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!


Γράφτηκε ότι θα υπάρξει απόφαση που θα απαγορεύσει την ιδιωτική καλλιέργεια. Και άλλες φορές έχουμε ακούσει ανάλογα “παράλογα”, που στην πορεία τα “αλλάζουν”, τα διαμορφώνουν, αλλά ο στόχος είναι γνωστός…
Toν σπόρο τους, τον έριξαν και δουλεύει. Ας μάθουμε να φτιάχνουμε ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, για … καβάντζα!
Πιθανολογούμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να περάσει, μιας και δεν επηρεάζει πολύ κόσμο. Οι πολλοί μαντρώθηκαν στις πόλεις, τι τους νοιάζει που… δε θα έχουν κήπο; Σάμπως έχουν τώρα; Πέρασαν πολύ πιο επώδυνα μέτρα για πολλούς… Στην γιαγιά και στον παππού που παρέμειναν πίσω στην ύπαιθρο, θα κολώσουν; Εδώ δεν ντράπηκαν που έβαλαν το χέρι στην τσέπη τους… Το πως θα την εφαρμόσουν, δε νομίζουμε ότι θα βιαστούν.
Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά, που λέει και ο σοφός λαός…
Η Μάνα ελληνική Γη , σου δίνει πολλές λύσεις για να “φτιαχτείς” μόνος σου. Άλλωστε η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ είναι το ΒΑΣΙΚΟ που προτείναμε για την έξοδο από την… “κρίση” που μας φόρεσαν.

Αν είσαι αυτάρκης, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, ΞΕΡΕΙΣ και τι τρως. Γέμισε ο τόπος “βιολογικά προιόντα”. Πόσα από αυτά είναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ; Ουδείς γνωρίζει.

Είχαμε κάνει λίγο παλιότερα, δύο δημοσιεύσεις για την “γιατρειά από λαχανικά” και τα τα “αγριόχορτα της Ελλάδος“.

Μετά από τον αναγκαστικά λίγο μεγάλο πρόλογο (συγχωρέστε μας), θα αφήσουμε να μιλήσουν οι “ειδικοί”. Το peliti.gr. Τους υπερευχαριστούμε για τις δημοσιεύσεις που κάνουν και έτσι μπορείς καθισμένος ακόμα και στον υπολογιστή σου, να “ψαρέψεις” συμπυκνωμένη εμπειρία ετών, πάνω σε πράγματα που οι παλιότεροι τα μάθαιναν από πάππου προς πάππου…

Νομίζετε ότι είναι δύσκολο να φτάξετε το δικό σας ΣΠΟΡΕΙΟ;  Θα σας… κοστίσει; Λάθος κάνετε!
Ξεκινάμε το ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ   ΣΠΟΡΕΙΟΥ

Χρειαζόμαστε:
* καλό φυτόχωμα για το σπορείο
* κύπελλα πλαστικά (του νερού) ή φυτοδοχεία του εμπορείου
* καφάσια μαναβικής (ρηχά)
* νάιλον (ή άλλο υλικό) για σκέπασμα
* παραδοσιακούς σπόρους


Τα κυπελλάκια που έχουμε, τα τρυπάμε σε 3-4 σημεία στη βάση τους, για να φεύγει το νερό και να αερίζονται.Επίσης, αν κάνουμε καφάσι με χώμα, βάζουμε το νάιλον κάτω και το τρυπάμε. (Τις τρύπες τις κάνουμε με πυρωμένο καρφί).Γεμίζουμε τα κυπελλάκια με χώμα, ελαφρώς πατημένο και σε ύψος τρία δάχτυλα πριν γεμίσει.
Ποτίζουμε το χώμα , βάζουμε τούς σπόρους, τους σκεπάζουμε και ξανα ποτίζουμε ελαφριά. Οι σπόροι είναι σε τόσο βάθος στο χώμα όσο και το ύψος τους. Δηλαδή τους  σπόρους της ντομάτας ίσα-ίσα τους σκεπάζουμε, ενώ  τους σπόρους του κολοκυθιού τους βάζουμε 2-3 εκατοστά στο χώμα.
Αν οι σπόροι είναι μικροί (π.χ. ντομάτα) σε κάθε κύπελλο βάζουμε 4-5 σπόρους, ενώ αν είναι μεγάλοι (π.χ. κολοκύθι) βάζουμε 2-3 σπόρους.
Ο χρόνος ζωής των σπόρων είναι γενικά 4 χρόνια ( όπως τα φασόλια), ενώ κάποιοι σπόροι (όπως η   ντομάτα και η  μελιτζάνα) αντέχουν 1 με 2 χρόνια.Είναι καλό όμως κάθε χρόνο να ανανεώνουμε τους σπόρους.Τα κύπελλα τα βάζουμε σε καφάσια για εύκολη μεταφορά.
Αν κάνουμε σπορείο σε καφάσι  ακολουθούμε τα ίδια βήματα που κάναμε και στα κύπελλα.
Τα φυτά μας θέλουν άμεσο ηλιακό φως, για να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν.
Το χώμα πρέπει να είναι πάντα ελαφριά βρεγμένο.

Μεγάλωμα των φυτών

Το σπορείο θέλει ζεστό μέρος, όταν έχει κρύο και αν το έχουμε έξω το σκεπάζουμε το βράδυ.Κάποια φυτά βγαίνουν γρήγορα (π.χ. ντομάτα 10-15 ημέρες) ενώ κάποια άλλα βγαίνουν αργά(π.χ. πιπεριά 20-30 ημέρες).Ανάλογα με το ύψος του φυτού και το “ψήσιμο”, μεταφυτεύουμε σε χώρο καλά προετοιμασμένο.
Γενικά
Οι ντόπιες ποικιλίες έχουν προσαρμοσθεί καλύτερα στις συνθήκες που υπάρχουν, στο πέρασμα των χρόνων και γι’ αυτό έχουν καλύτερη ποιότητα και απόδοση.
Δεν χρειάζεται υπερβολή στο νερό, καλύτερα να παρατηρούμε το μεγάλωμα των φυτών για να καταλάβουμε την φροντίδα που χρειάζονται.


Άντε και το φτιάξαμε το ΣΠΟΡΕΙΟ μας, πότε θα… φυτέψουμε;

Αποστάσεις για “σωστό” φύτεμα.

Ήρθε η ώρα της συγκομιδής ΣΠΟΡΩΝ.

Βασικές οδηγίες για τη συγκομιδή σπόρων

Αν θέλετε να συγκομίσετε σπόρους, αφήστε, τους πρώτους καρπούς να ωριμάσουν κανονικά π.χ. την πρώτη ντομάτα, τα πρώτα φασόλια κλπ. Οι πρώτοι καρποί παίρνουν τους περισσότερους χυμούς του φυτού και έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Είναι καλό να συλλέγουμε σπόρους και από τη μέση της καλλιεργητικής περιόδου και από το τέλος. Γιατί αν συλλέγουμε μόνο από την αρχή θα οδηγηθούμε σε πρώιμες ποικιλίες. Για φυτά με σπόρους που ωριμάζουν και ξηραίνονται πάνω στο φυτό, όπως το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα μαρούλια, τα κουκιά, κλπ. συγκεντρώστε μόνο τους σπόρους που έχουν ωριμάσει εντελώς. Το φυτό μπορεί να έχει αρχίσει να πεθαίνει προτού οι σπόροι είναι έτοιμοι για συλλογή. Κάντε τη συγκομιδή όταν οι σπόροι είναι ξεροί (όχι υγροί από την πρωινή δροσιά ή μετά από βροχή), μαζέψτε τους σπόρους λίγο πριν οι πρώτοι σπόροι αρχίσουν να σκάζουν και να πέφτουν στο έδαφος, όπως γίνεται με τα δημητριακά ή όταν ο λοβός γίνει καφέ και εύθραυστος όταν πρόκειται για φασόλια.
Για ν’ αποφύγετε όμως τους μύκητες, είναι καλύτερα να μαζεύετε συνέχεια τους σπόρους προς το τέλος της καλλιέργειας του φυτού, έτσι ώστε οι ώριμοι σπόροι να μη μένουν στο φυτό για πολύ καιρό.
Για τα φυτά με σαρκώδη καρπό, όπως κολοκύθες, πεπόνια, κ.ά. να είστε υπομονετικοί. Μαζέψτε μόνο τους ώριμους καρπούς. Το φυτό μπορεί να είναι εντελώς νεκρό ως την ώρα που θα είναι έτοιμο για συγκομιδή. Τις κολοκύθες τις αφήνουμε ένα μήνα αφού ωριμάσουν και μετά τις κόβουμε για να πάρουμε το σπόρο τους. οι κολοκύθες δεν μαλακώνουν αλλά, συνεχίζουν να ωριμάζουν για λίγους μήνες αφού κοπούν από το βλαστό.
Για να συλλέξετε σπόρους μελιτζάνας κόψτε τους ώριμους καρπούς και αφήστε τους να μαλακώσουν τόσο που να μην τρώγονται πια. Για να επιταχύνεται τη διαδικασία μπορείτε να χαράξετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε τέσσερα σημεία, έτσι ώστε να αρχίσει να σαπίζει πιο γρήγορα.Οι σπόροι είναι έτοιμοι για συγκομιδή όταν διαχωρίζονται εύκολα από τη σάρκα, όταν τους τρίβετε κάτω από νερό. Παράδειγμα, μαζέψτε όλους τους σπόρους και τη σάρκα σ’ ένα μεγάλο δοχείο ή κουβά με νερό και απελευθερώστε τους σπόρους με τα δάχτυλά σας.
Συνήθως οι ώριμοι και υγιείς σπόροι βυθίζονται, αν όμως οι σπόροι που επιπλέουν δείχνουν καλύτεροι από αυτούς που βυθίστηκαν ίσως τα πράγματα να είναι ανάποδα για το φυτό σας. (Μερικές φορές οι καλοί σπόροι κολοκύθας μπορεί να επιπλέουν ενώ οι νεκροί βυθίζονται). Αυτό διευκολύνει πολύ τον καθαρισμό των σπόρων απλά τρίψτε για να φύγει η σάρκα από τους καρπούς από το πάνω μέρος. Μετά προσθέστε καθαρό νερό, στριφογυρίστε το και πετάξτε αυτό το νερό. Συνεχίστε με λίγα ακόμη πλυσίματα μέχρι να απομείνουν μόνο οι σπόροι στον πάτο. Στραγγίστε τους και στεγνώστε τους αμέσως.
Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τους σπόρους από το αγγούρι, με τη διαφορά ότι το αγγούρι δεν χρειάζεται να σαπίσει αρκεί να έχει ωριμάσει καλά. Προσέξτε ότι οι σπόροι δεν πρέπει να μείνουν για πολύ μέσα στο νερό γιατί μπορεί να απορροφήσουν υγρασία, να φουσκώσουν και ν’ αρχίσουν να βλασταίνουν. Μερικοί σπόροι ωφελούνται από περίοδο «ζύμωσης» μέσα στο νερό πριν τους καθαρίσετε από τον καρπό. Στην τομάτα π.χ. αυτή η επεξεργασία λέγετε ότι μειώνει τις πιθανότητες για κάποιες ασθένειες που προσβάλλουν τον καρπό κατά τη περίοδο της βλάστησης.
Για να συλλέξετε σπόρους ντομάτας κόψτε τους ώριμους καρπούς στη μέση, αφαιρέστε το ζελατινώδες υγρό με τους σπόρους και βάλτε το μέσα σ’ ένα σουρωτήρι τσαγιού. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και τρίψτε απαλά με τα χέρια σας τη ζελατίνη. Απλώστε τους σπόρους σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.
Για να συλλέξετε σπόρους πιπεριάς αφήστε τον καρπό πάνω στο φυτό ωσότου κοκκινίσει (άσχετα από την ποικιλία).Στις πιπεριές προτείνεται να συλλέγουμε από το δεύτερο καρπό και μετά. Κόψτε τον καρπό και αφαιρέστε τη σάρκα του. Τρίψτε ελαφρά τους σπόρους ώστε να διαχωριστούν και απλώστε τους σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Για το αντίδι ξεπατώστε το και βρέξτε το 2-3 φορές με το ποτιστήρι από βραδύς πολύ καλά. Το πρωί πριν στεγνώσει τελείως τινάξτε το και λιχνίστε το στον αέρα.
Για να πάρουμε σπόρους από το καρότο, το ρεπάνι, τον μαϊντανό, το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τον άνηθο, το σέλινο, αφήνουμε ορισμένα φυτά να ωριμάσουν κανονικά και τα κρατάμε χωρίς να τα κόψουμε γιατί τον δεύτερο χρόνο θα μας δώσουν σπόρο.

Πως θα αποθηκεύσουμε τους ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΑΣ;;;

Ξήρανση των σπόρων.
Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι είναι εντελώς στεγνοί πριν τους αποθηκεύσετε. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα αργά και σταθερά. Μετά τον καθαρισμό αφήστε τους σπόρους για μια εβδομάδα σ’ ένα ξηρό και καλά αεριζόμενο μέρος.
Βασικές αρχές που πρέπει να έχετε υπόψη σας.
Αφού στεγνώσουν οι σπόροι, να μην τους εκθέσετε σε υγρασία. Η εσωτερική υγρασία (όταν συσκευάζονται) είναι επικίνδυνη για τους αποθηκευμένους σπόρους. Αποφεύγετε την υπερβολική ξήρανση, γιατί συνήθως είναι πολύ απότομη και μπορεί να καταστρέψει το έμβρυο. Οι θερμοκρασίες πάνω από 38ο C μπορούν να προξενήσουν βλάβες στο σπόρο. Ανακατέψτε τους απλωμένους σπόρους μια φορά τη μέρα για να βεβαιωθείτε ότι θα στεγνώσουν ομοιόμορφα. Οι αποξηραμένοι σπόροι σπάνε αντί να λυγίζουν. Μετά αποθηκέψτε τους
σπόρους σε πάνινα σακουλάκια, μεταλλικά δοχεία, σε γυάλινα δοχεία ή αεροστεγή δοχεία, με κατάλληλες ετικέτες που να προσδιορίζουν τον σπόρο και τη χρονολογία της συγκομιδής.Αν συσκευάσετε τους σπόρους σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία, μπορείτε να προσθέσετε μέσα σ’ ένα τούλι μια ποσότητα ασβέστη για να συγκρατεί την υγρασία και να εμποδίζει την ανάπτυξη εντόμων.
Αποθηκέψτε σ’ ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Η υγρασία είναι ο πιο αρνητικός παράγοντας για τη βιωσιμότητα των σπόρων. Οι σπόροι μπορούν να επιβιώσουν στην έρημο πολύ περισσότερο απ’ ότι σ’ ένα δροσερό αλλά υγρό περιβάλλον. Για ν’ αποθηκεύσετε σπόρους σ’ ένα ράφι τους σπιτιού σας θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι κάτω από 18ο C και ο χώρος να είναι προστατευμένος από υγρασία.

Μέση διάρκεια και χρόνος βλάστησης λαχανικών

Επίλογος

Σας φάνηκαν δύσκολα; Πόσο δυσκολότερα πράγματα κάνετε στη ζωή σας; Μια ΑΠΟΦΑΣΗ είναι όλα. Οσο μένουμε στη μιζέρια κι αφήνουμε άλλους να ορίζουν τις τύχες μας φοβισμένοι, μην περιμένετε “τα καλύτερα”. Πάρτε τη ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ!

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά το peliti.gr και το ftiaxno.gr για τις πληροφορίες που αντλήσαμε από εκεί, για τη δημιουργία της αναδημοσίευσης!

Το κατά της… “κρίσης” ypotheto


  1. mamo είπε

    POLY KALO MPRAVO
    • Vpower είπε

      www. greek review .net
      ——–> Οι τίτλοι των νέων μας αναρτήσεων <————-
      Οι πρωταγωνιστές του εν εξελίξει ελληνικού θρίλερ
      Ασταθές κοινοβουλευτικό έδαφος
      Βουλευτές άλλης εποχής
      Ιταλογαλλικός άξονας εναντίον Βερολίνου
      Ενα νέο πλαίσιο για τους μισθούς
      Τα απορρίμματα της κρίσης
      Μεταξύ Ιρλανδίας και Βουλγαρίας
  2. Nikos είπε

    Υπάρχει και η ΜΚΟ ΠΕΛΙΤΙ (http://www.peliti.gr/), που ασχολείται με τη διατήρηση ντόπιων ποικιλιών. Είναι τιμή τους που είναι ΜΚΟ, καθώς δεν χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, εν αντιθέσει με άλλες…
    • xoirosima είπε

      Κάνει σπουδαία εργασία η Πελίτι,σώζει την άλλη Ελλάδα την χλωριδική.Στο μέλλον θα φανεί τι χρυσάφι θα είναι ο αυθεντικός σπόρος.
  3. λαμόγια, φέρτε πίσω τα λεφτά που μας κλέψατε είπε

    σε λίγο, όλοι θα αναγκαστούμε να φύγουμε στα χωριά μας, να πάμε να φυτέψουμε πατάτες και αγγούρια για να ζούμε, κότες και γίδια, δεν θα ξεχάσουμε και τις καραμπίνες μας
    αυτός δεν θα μας αφήσει φράγκο στην τσέπη μας, όταν λέει παγκοσμιοποίηση και πολύ γρήγορα αυτό εννοεί. Εξαθλιωμένους πολίτες και τα λεφτά στις τσέπες του ροθτσιλντ και ροκφέλερ και της υπόλοιπης παρέας και του ΓΑΠ γιατί τους εξυπηρετεί
    • ypotheto είπε

      Για αυτό λοιπόν… κάντε καβάντζα :)
      MIΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!!!
    • Georgaina είπε

      GEORGAINA
      Ωραία, φίλε μου έχεις και χωριό και σπιτάκι του παππού ή της γιαγιάς σου, ή το έφτιαξες με τον ιδρώτα σου τελεοσπάντων. Οί άλλοι που τα πούλησαν στους τσιφλικάδες μετά τον πόλεμο για να έρθουν στην Αθήνα να μείνουν σε υπόγειο και να δουλέψουν στα εργαστάσια που τώρα τους απολύουν τι θα γίνει?
      Σε γλάστρες βλέπω να βάζουν ραδίκια, άνηθο, σέλινο…..και δεν θα υπάρχει τριαντάφυλλο για πότισμα….άσε που θα είναι και το νερό πανάκριβο……ούτε να πιούμε δεν θα έχουμε….γιατί τώρα είναι πολύ φθηνό αποφάνθηκε η τρόικα???
  4. Leonidas Takidis είπε

    E! Kala, oti ke na pis ine ligo, apla – sas thavmazo – MPRAVO SAS.
    Poli omorfo afto tou ipothetou – PELITI KAI -,
    DINAMIKO OPOS PANTA TO !!! OLYMPIA !!!.
    SAS EYXHARISTOUME POLI. CHRONIA POLA KAI KALA.
  5. ΦΡΙΞΟΣ είπε

    Ολα πολυ καλα μα τους παραδοσιακους σπορους που θα τους βρουμε? Οποιος γνωριζει καταστημα η γεωπονο η δεν ξερω και ‘γω τι ας μπει στον κοπο να απαντησει ‘η να δημοσιευση κατι
  6. aiolos είπε

    Αποφύγετε την σπορά καλοκαιρινών, θα σας στοιχίσουν περισσότερο τα νερά που θα ρίξετε, εκτός και αν έχετε γεώτρηση.
  7. ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

    Ονειρα θερινης νυκτος. Νομιζετε οτι δεν το εχουν προβλεψει? Νομος στον Καναδα απαγορευσης ιδιων κηπων .
    Απαγορευση με Νομο στις ΗΠΑ.
    Αυτη την στιγμη τον..μελετανε στην ΕΕ, αρα θεμα χρονου.
    Μαλλον διωγμενοι και φυλακισμενοι θα ειμαστε , οπως σημερα οι ..χασισοκαλλιεργητες!
    Ηδη εκαναν πριν μερικα χρονια και το πρωτο ..τεστ. Με το να κλεισουν τα κοτετσια, ακομα και στο πιο μικρο χωριο του..ΠΛΑΝΗΤΗ!
    Κα το πετυχαν! Ειμαστε 1-0 !
    • Εδώ και τώρα είπε

      Πότε το πέτυχαν αυτό; Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
      • H.Δ είπε

        http://www.naturalnews.com/030789_Food_Safety_small_farmers.html
      • ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

        Στον Καναδα πρωτα με τον bill c-51
        Στην ΗΠΑ με τον 501
        και ειναι στην προπαρασκευη και στην Ε.Ε.
        Ηδη οι κρασοπαραγωγοι εχουν υποχρεωθει, να ειναι το κρασι σε ασκο και χαρτοκιβωτιο
        Οι ελαιοπαραγωγοι απαγορευεται να δινουν…με τον τενεκε χυμα
        Το κολπο το περνουν σιγα σιγα ως εξης
        Βγαζουν μια οδηγια
        Γινετε νομος ο οποιος επεκτεινεται σε ολες τις χωρες και τον..κοιμιζουν το νομο προσωρινα
        Αργοτερα ριχνουν για αρχη καπου καποιο προστιμο
        Το αφηνουν να δουλεψει στο μυαλο μας με τον εσωτερικο μας φοβο
        Οι μισοι φοβουντε και υπακουουν
        Μετα βγαινουν οι κρατικες υπηρεσιες πιο δυναμικα και εφαρμοζουν τον νομο
        Οτι ακριβως συμβαινει με την απαγορευση καπνισματος

        http://www.youtube.com/watch?v=Nm1_-kdMPqY&feature=related
        Ακολουθως θα κλεισουν με το οπλο των αυξησεων της φορολογιας ολους τους μικρους συσκευαστες,
        και να ο ολοκληρωτικος ελεγχος τροφης.
    • fufutos είπε

      Άλλος ένας νόμος που δεν θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα (και ο συγκεκριμένος ευτυχώς δηλαδή)…
      • Panagiotis είπε

        δεν θα εφαρμοστει μονο εαν παρoυμε τα τσαπια και τους εξηγησουμε τι θα κανουν στα αδεια τους κεφαλια, εαν βλεπουμε τηλεοραση και ειδησεις τοτε θα περασει και αυτο, οπως περασαν μεσα σε 1 χρονο, νομοι που ξεφτιλισαν τον ελληνα και τα δικαιωματα του, που εκαναν δεκαετιες αγωνα να αποκτηθουν.
  8. Ελένη είπε

    Το πρώτο που χρειάζεται είναι η ΠΡΟΘΕΣΗ. Όταν εκδηλώνων την πρόιθεση θα βρεθεί τρόπος να πάρω και τις πληροφορίες. Να! τώρα εδώ στο άσχετο, μας τις έδωσε η ιστοσελίδα της Ολυμπίας. Υπάρχουν βιβλία, πληροφορίες στο ίντερνετ,. εγώ είδα και μαθήματα για τις καλλίεργειες που γίνονται και σε μία σχολή που λέγεται “Ιπποκτράτειος Ακαδημία” στην Κηφισιά κοντά στον σταθμό.
    Αυτές οι παράλλογές απογορεύσεις του κώλου που βγάζουν τα εξωγήινα καθάρματα της εξουσίας, το μόνο που εξυπήρετούν είναι η χειραγώγηση των μαζών διά μέσου του ΦΟΒΟΥ και ειδικά του φόβου της επιβίωσης. Μην τσιμπάτε παιδιά. Τι θα κάνουν, θα μας πάνε φυλακή όλους; Ας μας πάνε… Αυτοί να δείτε πού θα πάνε…
  9. ΠΑΣΟ Χωρίς Σύνορα είπε

    Σκοπός εναι να υπάρχουν σπόροι που θα μπορούμε να τους καλλιεργήσουμε ή να τους σκορπίσουμε στη φύση να πιάσουν από μόνοι τους!
    • ανα είπε

      Πολυ καλη ιδεα το να τους σκορπισουμε στη φυση.
      αναρωτιεμαι αν ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ περισυλλογη Φυτων φρουτων μανηταριων κλπ τα οποια βρισκονται σε γη κρατικη χωρις αδεια
    • fivi είπε

      έννοια σου και το έχουν προβλέψει και αυτο! ποιος? μα η ΜΟΣΑΝΤΟ φυσικά!καλλιεργεί τα μεταλαγμένα της δίπλα στα χωράφια του κοσμάκη τα φυτά “μολύνονται” με την γύρη των μεταλλαγμένων και μετά κάνει μηνύσεις οτι της έκλεψαν την πατέντα. Το έχει κάνει στην Αμερική και τα δικαστήρια (βεβαίως) έχουν βγάλει αποφάσεις υπέρ της.Υπάρχουν σχετικά video στο you tube
  10. V4V είπε

    Χίλια μπράβο για το άρθρο!!!
    Όταν φτάσει η ώρα της μεγάλης απόφασης οι επιλογές θα είναι 2:
    1η) Παραμονή στην “κοινωνία” της αφθονίας, του σύχρονου πολιτισμού των ανέσεων και της κατανάλωσης με υποτιμητική μείωση των ελευθεριών.
    2η) Αποπομπή από τα παραπάνω και επιστροφή στον δύσκολο πατρογονικό τρόπο ζωής με έπαθλο την ελευθερία μας.
    Συγχαρητήρια που μας εκπαιδεύετε για την 2η επιλογή. Ευχαριστούμε!
    ΥΓ. Προς όσους ενδιαφέρονται, προτείνω αυτά τα παραπάνω χρησιμότατα, να εκτυπωθούν και να φυλαχτούν προς μελλοντική χρήση.
    • ανα είπε

      δεν νομιζω πως θα επετρεπαν κατι τετοιο.!
      Αλλωστε ο λογοσ που περασε ο 501 ειναι επειδη στην Αμερικη ολο κ περισσοτεροι καλλιεργουν για τον εαυτο τους κ πουλανε η χαριζουν οτι περισσευει!!!
      Αυτο φυσικα δεν ειναι καλο για τισ εταιριες (ΜΟΝΣΑΝΤΟ)
      αλλα εκτος απο αυτον τον προφανη λογο μαλλον υπαρχει κ προθεση για ελεγχο τησ τροφης το οποιο ειναι κ πολυ πιο σοβαρο.
      • fivi είπε

        ακριβώς αυτό είναι το σχεδιο, η τροφή (και το νερό) να γίνει ιδιοκτησία λίγων . Θα πετύχουν έτσι τον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας
  11. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ είπε

    Πολύ Καλό και χρήσιμο στις μέρες που ζούμε και για τις μέρες που θα έρθουν.
    Δείτε και στο παρακάτω link Codex Alimentarius: Το απόλυτο διατροφικό μέσο μαζικής εξόντωσης ;
    http://www.raporto.gr/?p=826
    Τα μάτια και τα αυτιά πάντα ανοιχτά.
  12. TZOMΠANOS είπε

    Σχετικά με τα φυτά ,θέλω να τονίσω την μεγάλη σημασία της αριστης σχέσης με αυτά.Τι θέλω να πω; να τα χαϊδεύετε,να τραγουδάτε η να σφυρίζετε ελαφρά,να τα μιλάτε μην τα ποτίζεται με βαρεμάρα το χέρι σας να έχει χάρη σαν να δίνετε νερό σε ένα παιδί η έναν ηλικιωμένο να τα ταΐζετε ,τα φυτά και τα λαχανικά θέλουν λίπασμα,μην τσιγκουνεύεστε σε αγάπη δείξτε ενδιαφέρον ,μάθετε για τις αρρώστιες τους ,μαζέψτε τσουκνίδες ,βάλτε να μουλιάσουν σε ένα βαρέλι νερό με αυτό το νερό ποτίζεται συχνά τις πρασινάδες και τα φυτά σας,ξεχωρίστε τους εχθρούς τους θα σας αποζημιώσουν εσάς και τα παιδιά σας ,δουλέψτε την γη σας το χωράφι σας,γνωρίζω νοικοκυρές που δεν έχουν στο μπαλκόνι τους λίγο μαϊντανό λίγο δυόσμο ,εν το μεταξύ μου έχουν τηλεόραση λέει πλάσμα και mixer που είχαν και στο χωριο τους.. απαράδεκτον και ακρως επιπόλαιων! εξέλιξη ναι με Μετρο όμως και σωφροσύνη, ο Αμερικανικος τρόπος ζωής μας μάρανε
    • ανα είπε

      ναι..το εχω σκεφτει κ εγω απο τοτε που εβαλα μαιντανο ανηθο ριγανη κλπ πως θα επρεπε κανονικα ολοι να εχουν.΅απο το ματσακι μαιντανο το μισο το πετασ κ ουτε ειναι ολοφρεσκο.Μια ομελετα εφτιαχνα με τυρι ντοματα κλπ κ απο ολα τα υλικα την διαφορα εκανε ο μαιντανος.Εχει τεραστια διαφορα το φυτο που μολις εκοψεσ.Ειναι ζωντανο ..το νοιωθεις σου δινει ενεργεια/αυτο για κατι πιπεριες που ειχα βαλει.τοματες δυστηχως ολη η τοματια εκανε μονο 4 αλλα ηταν πιο γλυκεσ κ απο κερασι ,κυριολεκτικα.κ δεν ειναι ορισμενες νοικοκυρες που δεν εχουν αλλα σχεδον καμμια κ κανεις.
      Ουτε λουλουδια εχουν οι περισσοτεροι.μπαλκονια αδεια ,ενω σε αλλες χωρες παροτι εχουν πιο πολυ πρασινο, οι ανθρωποι βαζουν λουλουδια.
      Επι πλεον αντι να χαιρονται που καποιοι φροντιζουν για το οξυγονο που κ αυτοι αναπνεουν ,παροτι ποτιζω πολυ νωρις η αργα ολο κ καποιος θα βρεθει να βαλει φωνες οτι ..θα μπορουσα να τουσ ειχα βρεξει αυτους η το αμαξι τους.Δεν το λεω με καμμια δοση υπερβολησ.εκτοσ απο τα νεα παιδια που μπορει να πουν απλως ενα εεεε , οι μεγαλυτεροι φωναζουν απο απεναντι η απο διπλα ..οτι δηλ αν περναγαν λιγο πιο πριν η μετα μπορει να ειχαν πεσει πανω τους δυο σταλες :Ω τι καταστροφη!! Δεν αγαπαν τα φυτα ουτε τα ζωα στην Ελλαδα. Μηπως αυτο να σημαινει κατι κ για το ποσο αγαπαν τους συνανθρωπους τους?
      (θυμηθηκα επισης πως τοτε με την μεγαλη πυρκαγια που εβρεχε σταχτεσ μονο σε ενα απεναντι μπαλκονι ειδα να το πλενουν.αλλα κ με τον καυσωνα κανεις δεν εβγαινε να πλυνει το πεζοδρομιο μπροστα στο σπιτι του.σπανιωσ καποιο μαγαζι το εκανε.Ειναι δηλ.η ανεγκεφαλοι η εντελως αδιαφοροι κ σκεπτονται πως θα κλεισουν τα παραθυρα κ θ ανοιξουν κλιματιστικο.Δηλ το ΤΩΡΑ .το ΅Σε λιγη ωρα΅που θα πρεπει να βγουν εξω δεν το σκεπτονται, παρα μονο οταν ερθει εκεινη η ωρα βλαστημανε.Αυτη η νοοτροπια φυσικα επικρατει γενικα >πχ δανεια)
      • ΑΤΗΙΝΑΙΟΣ είπε

        ΑΧ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ [ΕΓΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ] Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!! ΜΑ…ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο…ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…ΤΟΤΕ ΗΝ ΤΣΑΝΤΙΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!!
        ΚΑΛΩΣ ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΜΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ…ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙ,ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΗΣ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ…ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΝ!!!!
        ΤΟ ΠΕΛΙΤΙ ΚΑΝΕΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΣΠΕΥΔΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
        ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΟΥ ΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΦΥΤΑ-ΣΠΟΡΟΥΣ-ΙΔΕΕΣ-ΓΝΩΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
        ΜΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΥΤΕΥΩ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΨΥΧΡΑ.
        ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΤΟ ΥΠΕΡ-ΕΓΩ-ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!
  13. Φαίη είπε

    Πολύ μας έχουν σκοτίσει τον έρωτα αυτά τα Αμερικανάκια. Αν γίνει αυτό εδώ θα γίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η Ευρώπη επιβίωσε πολέμους και πολέμους μέσα από τις καλλιέργιες στα χωράφια. Ο κήπος και το ζαρζαβατικό είναι στα γονιδιά μας. Η γη και η φύση είναι ζωτικό μέρος του εαυτού μας. Οι καιροί απαιτούν επιστροφή στη φύση και όχι το αντίθετο.
    • ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

      Ο πολεμος θα ξεκινησει, απο μικρη αιτια.
      Ο ελληνας, εζησε απο την γη, την εχει μανα, θεα.
      Πιστευω Φαιη οτι θα παρουμε πολλες αναποδες εδω, αν προσπαθησουν. Πηγαιναν στα χωρια και φορτωναν οι Αθηναιοι, τωρα με την κριση θα ..χαριστουν? Θα γινει της που…ς
      Το αρθρο ειναι τρομερο για την προετοιμασια μας. Ενημερωση λοιπον σε ολους. και για τα σχεδια τους, πως μας τα περνανε και πως θα αντιδρασουμε εμεις.
    • Eleni είπε

      Φαίη δυστυχῶς κοιμοῦνται τόν ὓπνο τοῦ δικαίου !
      Φοβοῦνται μήν χαλάσει τό μανικιούρ !καί μήν ἀποκτήσουν κανένα κάλο στά χέρια !
      Δέν ξέρω γιά τήν Ν. Ἑλλάδα… ἀλλά γιά τήν Β. Ἑλλάδα ἀπό τήν Γερμανική σχολή μέσα ἀπό τό Λαϊκό Πανεπιστήμιο διοργανώνουν μαθήματα ἀνθοκομίας λαχανοκομίας καί δενδροκομίας σέ συνεργασία μέ τό Α.Π.Θ. (μαθήματα ποῦ ἒχω παρακολουθήσει καί ἐγώ).
      Ὁ δέ καθηγητής (τοὐλάχιστον αὐτός ποῦ ἒκανε σέ μᾶς μάθημα) εἶναι ἕνας ἂνθρωπος κυριολεκτικά ἐρωτευμένος μέ τήν φύσι, γλυκύτατος, καί γνώστης ὅσο λίγοι μέ διδακτορικό ἀπό τήν Γερμανία … ὄχι παῖξε γέλασε !
      Ἐδῶ καί πολύ καιρό μέσα ἀπό τό φιλόξενο blog τῆς Ὀλυμπίας, ἔχω πεῖ (καί ἐγώ καί ἀρκετοί ἂλλοι) ὅτι ἀπό τήν μάννα γῆ θά ἔλθει ἡ λύσι (αὐτό μέ ἀφορμή τό παράδειγμα τῆς Ἀργεντινῆς ποῦ πῆραν οἱ γυναῖκες τήν κατάστασι στά χέρια τους) !
      Συνεργασθεῖτε ὅσοι μένετε σέ τσιμεντουπόλεις ! Ἂς βάλει ὁ ἕνας καρότα ὁ ἂλλος κρεμμυδάκια ὁ ἂλλος μαρούλια… σπανάκι… ἂνιθο…. μαϊντανό… τοματοῦλες… ἀγγουράκια, κολοκυθάκια !
      Γιά ὅλη τήν πολυκατοικία !δέν γίνεται ἕνας νά τά βάλει ὅλα καί νά γνωρίζει πῶς καλλιεργοῦνται ὅλα !ὁπότε χωρίστε τα καί ἂς μάθει ὁ κάθε ἕνας καί ἀπό ἕνα! Ὡστόσο μπορεῖ ἡ ποσότητα τοῦ κάθε ἑνός νά καλύψει ἒστω γιά λίγο καιρό ἀρκετούς ἀπό τήν πολυκατοικία! Ἐκμεταλλευθεῖτε ἀκόμη καί τό ὕψος προκειμένου νά ἔχετε γλάστρες καθ’ὕψος μέ διαφορετικά προϊόντα! Ὅσα χρειάζονται χῶρο γιά νά ἀναπτυχθοῦν στήν ταράτσα (ὅπως κολοκύθια, καρπούζια, πεπόνια)!!!
      Ὅσοι κατάγονται ἀπό ἀγροτικές περιοχές ἂς προμηθεύονται γιά τόν ἑαυτό τους καί γιά τούς ἂλλους -μετά ἀπό συννενόηση – προϊόντα ποῦ δέν μποροῦν νά καλλιεργηθοῦν ἢ νά ἀναπτυχθοῦν εὒκολα στήν τσιμεντούπολι ! Λάχανα, κουνουπίδια… κοτοῦλες… τυρί … γάλα … αὐγά!!!Ἒτσι θά ἔχουν καί οἱ κάτοικοι τοῦ τόπου ἕνα πρόσθετο εἰσόδημα ἀντί νά περιμένουν τόν ἒμπορο νά ἀγοράσει τά προϊόντα τους!καί θά μείνουν ἐκεῖ θά μείνει ἡ ὕπαιθρος ζωντανή! ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙΤΕ ! ἀξιοποιεῖστε τίς ταράτσες σας !!!μέ τρόφιμα ποῦ θά ξέρετε τήν προέλευσή τους καί θά τά ἒχετε ἀναστήσει ἐσεῖς!! ἀκόμη καί φροῦτα (ὅπως φράουλες, καρπούζια, πεπόνια)! Δέν εἶναι ἀπαραίτητα τά μάνγκο, καί ἂλλα ἐξωτικά φροῦτα… ζούσαμε μιά χαρά χωρίς αὐτά γιά πάρα πολλά χρόνια ! ἢ ἐξοικονομῆστε χρήματα ἀπό τήν παραγωγή τῶν πρώτων ἂν σώνει καί καλά δέν μπορεῖτε νά ζήσετε χωρίς μάνγκο καί ἀνανάδες !
      Βάλτε μιά λεμονιά στό μπαλκόνι σας !
      κάντε τό καλοκαίρι μέ τίς τομάτες ποῦ δέν μπορεῖτε νά καταναλώσετε σάλτσες… καταψῦξτε λαχανικά… μοιρασθεῖτε τα !! ἀντί γιά μιά γλάστρα δῶστε …. πρᾶσα ! κρεμμυδάκια φρέσκα… μαϊντανό… ἂνιθο !!! σέ ἕνα ὄμορφο καλάθι εἶναι ἐξίσου ἐλκυστικά ἀλλά καί χρήσιμα !
      Ζυμῶστε ψωμί ! δέν γίνεται νά ἔχει τό σιτάρι 10 σέντ τό κιλό καί τά 300 γρμ. ψωμιοῦ νά κοστίζουν 85 καί 90 σέντ !
      Τό κόλπο γκρόσσο γίνεται μέ τά τρόφιμα !ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! μέ τίς ἐξωφρενικές ποσότητες ποῦ εἰσάγουν καί τίς κάνουν ἀχταρμᾶ μέ τήν ἐντόπια παραγωγή ! πλασσάροντάς τα ὡς ἑλληνικά !
      ἂν μειωθεῖ ἡ ποσότητα ποῦ καταναλώνει ὁ κάθε ἕνας μας, τότε θά ἀναγκασθοῦν νά μειώσουν τίς ποσότητες καί ἐπομένως καί τά χρήματα ποῦ φεύγουν ἒξω ! ἀλλά καί τίς τιμές στίς λαϊκές καί στά σούπερ μάρκετ.
      Πάρτε ἀλεύρι καί σέ μάζωξη γυναικῶν στήν πολυκατοικία κάντε ζυμαρικά ! πίτες! ψωμί! κάντε παζάρι διαθέτοντάς τα στήν γειτονιά! ἢ κάντε ἕνα γλέντι … μιά καί τά ποσά γιά διασκέδασι τείνουν νά μηδενισθοῦν!!!
      Θά γνωρίσετε τούς γείτονές σας θά συσφίξετε τίς σχέσεις σας, θά ἐξοικονομήσετε χρήματα, θά ἀμβλυνθοῦν οἱ ὅποιες ἀντιπαραθέσεις καί μπρός στό κοινό καλό ΑΛΛΑ καί συμφέρον … ἀκόμη καί τά στραβόξυλα τῆς πολυκατοικίας εἲτε θά ἐνσωματωθοῦν ἢ θά ἀποβληθοῦν ὡς παρίες.
      Ὡραῖο θέαμα εἶναι τό γκαζόν … ἀλλά τό γ@μημένο δέν τρώγεται ! οὒτε οἱ ἀγελάδες τό καταδέχονται !
      Ἡ ὅποια ἀλλαγή ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ! ἂν δέν ἀλλάξουμε ἐμεῖς καί δέν ἱεραρχήσουμε ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ τί ΕΙΝΑΙ καί ὄχι τό τί φαίνεται … ξεχάστε τήν ὅποια ἀλλαγή πολιτικῆς ἀπό τούς ὅποιους πολιτικούς ταγούς καί ἐπίδοξους κήνσορες! ἁπλᾶ …ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ !
      Οἱ ἐπιλογές μας εἶναι οἱ ἑξῆς :
      1. κάνουμε τήν δική μας ἐπανάστασι καί ἀλλάζουμε τό σύνταγμα καί τό πολίτευμα μέ τούς ὅρους ποῦ τόσο καιρό συζητοῦμε καί γκρεμίζουμε καί ξαναχτίζουμε !

      2. ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ τό ὑπάρχον πολιτικό σύστημα (πολιτικό , οἰκονομικό, κοινωνικό) νά πλεύσει μέ τόν δικό μας ἂνεμο ! καί μέ τήν δική μας ρότα.
      Κοντολογῆς ἢ ἀπολύουμε τόν ὑπάλληλό μας ἢ τόν ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ νά συμμορφωθεῖ καί νά ἐργασθεῖ ὅπως ἐμεῖς γουστάρουμε !
      ἀλλά γιά νά συμμορφωθεῖ θά πρέπει νά υἱοθετήσουμε ΟΛΟΙ κοινές ἀξίες , κοινή ἱεράρχηση προτεραιοτήτων (αὐτό τό πρώτη προτεραιότητα ποῦ λέει ὁ κάθε μαλάκας κοινοβουλευτικός ἐκπρόσωπος οὐδέποτε τό κατάλαβα…. ὅπως καί τό καλή ἐπιτυχία -λές καί ὑπάρχει καί κακή ἐπιτυχία-) …. κοινοὐς στόχους… κοινό ὅραμα !
      Αὐτό ποῦ λέμε κοινό καλό δέν εἶναι πλέον αὐτονόητο … δέν εἶναι πλέον κατανοητό μέ τόν ἲδιο τρόπο ἀπό ΟΛΟΥΣ !
      ΑΥΤΑ διέρρηξαν τόσα χρόνια μέ περισσή μαεστρία – ποντάροντας στά ἐλαττώματα τῶν ἀνθρώπων… σίγουρο ποντάρισμα πάντα – καί στίς μύχιες σκέψεις ἑνός ἑκάστου ποῦ ἀκόμη καί ἂν δέν τίς εἶχε τοῦ τίς πλασσάρισαν μέσα ἀπό life style… καί ἂλλες παπαριές!
      ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ! ἑπομένως ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ θά σημάνει καί τό τέλος λήξης τῆς βασιλείας τους !
      Ἡ φύσι εἶναι ὀ καλύτερος μάνατζερ καί ὁ καλύτερος τραπεζίτης …. by far !!! Σπέρνεις ἕνα σποράκι καί σοῦ δίνει ἕνα κολοκύθι μέ ἑκατοντάδες σποράκια μέσα ! Ποιά τράπεζα δίνει τόσο τόκο ;;;;
      Σπέρνεις μιά χούφτα σποράκια ποῦ κάνουν 0.70 καί σοῦ δίνει τά μαρουλάκια τῆς περιόδου ποῦ ἂν θά τά ἀγόραζες κάθε φορά θά σοῦ κόστιζαν συνολικά πάνω ἀπό 100 εὐρώ!
      καθῆστε … ἀναλογισθεῖτε …. σηκῶστε τά μανίκια καί πέστε μέ ἀγάπη πάνω στήν γῆ !
      Τά ὅποια πετρέλαια … ΑΝ καί …. ΟΤΑΝ βγοῦν μέχρις ὅτου ἀρχίσουν νά φέρνουν φράγκα θά περάσουν λίαν ἐπιεικῶς 2 χρόνια !!!
      Ἓως τότε πρέπει νά ἐξοικονομηθοῦν χρήματα καί ἀπό τήν ἀλόγιστη ἐκροή χρημάτων ἀλλά καί ἀπό τόν οἰκογενειακό προϋπολογισμό!
      Ἂς τά βάλει ὁ κάθε ἕνας στήν ζυγαριά του καί ἂς κανονίσει τήν πορεία του!
      καί μία ἱστοσελίδα ποῦ ἐγώ προσωπικά βρῆκα πάρα πολύ χρήσιμη : http://www.ftiaxno.gr/
      φτιαγμένη μέ μεράκι καί μέ γνῶσι ἀλλά καί μέ διάθεση μοιράσματος καί ἁπλώματος τῆς γνώσης !
      ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ …
      • ΑΤΗΙΝΑΙΟΣ είπε

      • ΑΓΑΠΗΤΗ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ…ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ…
        ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;;;
        ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΠΩΣ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΥΝΗ ΚΑΙΟΛΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ…ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ.
        ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΝΤΟΥΛΕΣ;;;ΑΧΛΑΔΙΑ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΖΕΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΜΑ…ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Η ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
        “Η ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΔΗΘΕΝ.
        ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΩΧ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ…, ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΚΡΕΑΤΟΜΑΖΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ Κ.Λ.Π
        ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥΣ.ΕΥΓΕ ΜΑΣ

        ΠΗΓΗ   :  http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: