Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Ανέκαθεν αλλά ιδίως αυτά τα τελευταία δύο χρόνια επισημαίνουμε συχνά πόσο δοσιλογικά είναι τα ΜΜΕ στην φανατική στήριξη που κάνουν στο μνημόνιο, τις διάφορες δικτατορικές κυβερνήσεις ( είτε υπό ΓΑΠ είτε υπό του τσιρακιού του ΓΑΠ Παπαδήμου ) και αναφερόμαστε σε διάφορους αρχιδοσιλόγους μεγαλοδημοσιογράφους που με φρόνημα που θα το ζήλευε και ο πιο σκληροτράχηλος ταγματασφαλίτης διατάζουν τον Ελληνικό Λαό να αυτοκτονήσει υπέρ των αφεντικών τους ( τα οποία είναι γνωστά και δεν θα υπεισέλθω εδώ για να περιγράψω τραπεζίτες – παιδιά χιτλερικών και διαφόρων διαμετρημάτων μιάσματα της κοινωνίας, και αποδεδειγμένους φυσικά μισΈλληνες ).

Αυτό όμως που αφήνουμε εκτός της συζητήσεως μας είναι και το πλέον σημαντικό, που αποδεικνύει και επισήμως ότι στην Ελλάδα επικρατεί κομματική δικτατορία εφάμιλλη και του πιο ακραίου σοβιέτ και / ή ναζιστικού καθεστώτος : το ΕΣΡ.

Στο ΕΣΡ έχει ανατεθεί ο έλεγχος και η επισκόπηση ώστε τα ΜΜΕ ( τηλεόραση – ραδιόφωνο ) να είναι ειδησεογραφικώς αντικειμενικά, να προωθούν την πολυφωνία, να αποτυπώνουν την σωστή εντύπωση των τεκταινόμενων, να προωθούν την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό, να προασπίζουν την ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας και γενικά να υπηρετούν το Σύνταγμα και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Αυτές οι αρμοδιότητες αρχικά όταν είχε ιδρυθεί η ΕΡΤ ήταν ανατεθειμένες σε συνέλευση ακροατών και τηλεθεατών Πολιτών η οποία μετά από δύο – τρία χρόνια καταργήθηκε δίνοντας την θέση της σε μία επιτροπή η οποία λίαν συντόμως επίσης καταργήθηκε και έμεινε το ΕΣΡ.

Η εξέλιξη αυτή και η πορεία είναι πάρα πολύ σημαντική ( έλαβε χώρα από την περίοδο του βρώμικου ’89 περίπου μέχρι και τις αρχές του ’90 ) διότι παρατηρούμε πώς τα κόμματα σταδιακά αλλά γρήγορα απέσυραν τον έλεγχο ( έστω και τυπικό ) των ΜΜΕ από τους Πολίτες – αποδέκτες και τον κράτησαν στα δικά τους κέντρα εξουσίας. Την αρχική σχέση του ελέγχου του Κυρίαρχου Λαού με τα ΜΜΕ είχαν εξαναγκαστεί να την νομοθετήσουν για να δικαιολογήσουν την επιβολή δήθεν ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον νόμο που επιβάλλει το τέλος της ΕΡΤ, προσπαθούν να δικαιολογήσουν την χρέωση αυτή ως τέλος διότι ισχυρίζονται ότι το πληρώνουμε για το δικαίωμα λήψης εκπομπών της ΕΡΤ, οι οποίες όμως εκπομπές ( συμπεριλαμβανομένων και των ειδήσεων ) οφείλουν να προσφέρουν όλα τα προαναφερόμενα περί σωστής ενημέρωσης, προώθησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, κλπ στον Ελληνικό Λαό. Η εξασφάλιση ότι οι εκπομπές αυτές θα το έκαναν αυτό το πράγμα ήταν εκείνη η αρχική συνέλευση ακροατών – τηλεθεατών.

Η συνέλευση αυτή και κάθε άλλη δυνατότητα πρόσβασης των Πολιτών στον έλεγχο των εκπομπών καταργήθηκε αλλά το τέλος παρέμεινε και βέβαια έχουμε την ύπαρξη του ΕΣΡ που δήθεν επισκοπεί για όλα τα προαναφερθέντα περί Εθνικής Ανεξαρτησίας, πολυφωνίας, ενημέρωσης, κλπ.

Και ερχόμαστε στο τί εστί ΕΣΡ …

Σύμφωνα με τον νόμο σύστασης του ΕΣΡ νομοθετείται και εγκαθιδρύεται ο πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ αποκλειστικά και μόνο από τα κόμματα. Κάθε κόμμα που έχει μπεί στη βουλή καλείται να υποδείξει και τοποθετήσει εντελώς αυθαίρετα και κατά την δική του βούληση δικά του άτομα ως μέλη του ΕΣΡ με τον μόνο περιορισμό τα άτομα αυτά να έχουν κάποια επαφή με τον τομέα των ΜΜΕ ή να είναι δημοσιογράφοι ( αλλά μόνο από τις αναγνωρισμένες ενώσεις ) ή να είναι ‘προσωπικότητες’, χωρίς καν να ορίζει από πού και με ποια αντικειμενικά κριτήρια μπορεί κάποιος να χαρακτηρισθεί τέτοια. Από τις εννέα ( 9 ) θέσεις του συμβουλίου το πρώτο κόμμα ορίζει τέσσερις ( 4 ) και τα υπόλοιπα αναλόγως τα ποσοστά εκλογής τους στην βουλή.

Το ΕΣΡ, με την στελέχωση από τα κόμματα και την συνεχή τους επιμέλεια σε περίπτωση που το ΕΣΡ δεν τους ικανοποιεί, είναι εξουσιοδοτημένο να λογοκρίνει, περιορίζει, επιλέγει και καθορίζει κάθε εκπομπή σε κάθε κανάλι, κρατικό και ιδιωτικό, διαμορφώνοντας έτσι την πληροφόρηση του Ελληνικού Λαού κατά το συμφέρον τους. Το ΕΣΡ λοιπόν που ελέγχεται πλήρως από τα κόμματα της βουλής τα οποία εξαρτώνται άμεσα από τους χορηγούς τους και που λογοδοτούν σε αυτούς και όχι βέβαια στον Ελληνικό Λαό είναι σαφές πώς θα κόψει και θα ράψει την ενημέρωση και κυρίως ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ, ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.

Δεν είναι τίποτα παραπάνω από την κατάσταση που επικρατούσε στα ΜΜΕ της Γερμανίας την εποχή του Γκαίμπελς όπου η πανωλεθρία στο Στάλινγκραντ δεν ανακοινώθηκε παρά μόνο αρκετούς μήνες αργότερα στον Γερμανικό Λαό ( οι οποίοι είχαν την εντύπωση ότι σάρωναν στην Ρωσία ) και όταν το ανακοίνωσαν το περιέγραψαν ως μηδαμινό εμποδιάκι που άμεσα επρόκειτο να ξεπεραστεί. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την νιρβάνα που μετέδιδαν προς το τέλος του πολέμου σε σημείο που η επέλαση στο Βερολίνο των συμμαχικών δυνάμεων ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή ενώ κάθε υπόνοια ότι μπορεί και να έχανε τον πόλεμο ο Χίτλερ τιμωρούταν με θάνατο, όχι βεβαίως επίσημα.

Φυσικά λοιπόν μας λέγεται ότι οι Έλληνες κοιμούνται και δεν αντιδρούν. Φυσικά μας λέγεται ότι στενάζουν μεν αλλά συναινούν. Φυσικά κρατούν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ / Καρατζαφέρη πρώτο θέμα ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταβαραθρωθεί και δεν αναφέρεται η αριστερά διότι αυτοί που στελεχώνουν τα κόμματα της δεν είναι πραγματικοί πραγματικοί αριστεροί και δεν θέλουν να ασχοληθεί ο κόσμος με πραγματικά αριστερής φύσεως φιλοσοφίες, λύσεις και δράσεις που όμως ταυτόχρονα προασπίζουν και το Έθνος και το Κράτος, και οι απαιτήσεις του Ελληνικού Λαού θα εξανάγκαζαν το τελευταίο προπύργιο της κομματοκρατίας να πετάξει πλήρως την μάσκα του και να φανεί ότι Πάγκαλοι υπάρχουν και εκεί. Φυσικά στηρίζεται μετά μανίας το ΔΝΤ, ό,τι λένε οι ξένοι ως ‘θέσφατο’, κ.ο.κ.

Φυσικά και δεν αναφέρονται οι πραγματικές αντιδράσεις του Λαού, και εκπέμπουν ότι πληρώνει όταν δεν πληρώνει, ότι συναινεί ενώ επαναστατεί, ότι κάθε τι που δεν μπορούν εντελώς να το φιμώσουν ( π.χ. Κερατέα, ίσως η Χαλυβουργική, κλπ ) είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και μάλιστα δακτυλοδεικτούμενες από τους υπόλοιπους … ‘συναινούντες’.

Πληρώνουμε τέλος της ΕΡΤ για να λαβαίνουμε στους δέκτες μας εκπομπές με περιεχόμενο προπαγάνδας / διαφήμισης που έχουν εγκρίνει τα κόμματα και ουσιαστικά και νομοθετημένα δεν υπάρχει Ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα ( τουλάχιστον σε τηλεόραση – ραδιόφωνο ) σε όλη ουσιαστικά την μεταπολίτευση.

Μπορούμε όμως να αντιδράσουμε. Μπορούμε ως Ελληνικός Λαός να απαιτήσουμε την ύπαρξη πραγματικής πολυφωνίας στην Ελλάδα. Το τέλος που πληρώνουμε στην ΕΡΤ ετησίως είναι 51 περίπου ευρώ ανά μετρητή ΔΕΗ. Η ΕΡΤ έχει παραδεχτεί επισήμως ότι τα πλέον των 350 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που συγκεντρώνει από αυτό είναι ζωτικά για την λειτουργία της ( γεγονός μάλλον ανακριβές δεδομένων των άλλων εισοδημάτων και της κρατικής επιχορήγησης που έχει, δηλαδή έξτρα πληρωμή από εμάς από άλλο δρόμο ). Με την προσυπογραφή του εξωδίκου που έχουμε συντάξει δηλώνουμε ότι εάν δεν μας δοθεί πρόσβαση ( όχι μόνο σε εμένα προσωπικά αλλά ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ) τότε αρνούμαστε ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΡΤ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ να πληρώσουμε πλέον τέλος υπέρ ΕΡΤ αφού δεν εκπληρώνει ούτε καν αυτή την αμφισβητούμενη ανταποδοτικότητα της.

Είναι σαφές ότι το χρήμα είναι ο μοχλός που τους ελέγχει. Είναι επίσης σαφές ότι ούτως ή άλλως με το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ έχουμε ήδη αντιταχθεί στην πληρωμή τελών και ιδιαίτερα μη ανταποδοτικών χρεώσεων το να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ένσταση και άρνηση και άλλου τέλους στον λογαριασμό της ΔΕΗ ούτως ή άλλως θα ενδυναμώσει νομικά και την στάση μας για το ΕΕΤΗΔΕ και πρωτίστως θα αποδυναμώσει την κυβέρνηση και τα κόμματα και την προπαγάνδα που επί σειρά ετών μας σερβίρουν ως ενημέρωση, καλλιέργεια και πολιτισμό.

Διαβάστε το εξώδικο εδώ και εάν συμφωνείτε και θέλετε να χτίσετε νομικά το Δικαίωμα σας να έχετε πρόσβαση στην ΕΡΤ αλλά και να σας επιστραφούν τα τέλη των περασμένων δεκαετιών, προσυπογράψτε το, χρησιμοποιώντας το έντυπο που υπάρχει στο τέλος του κειμένου.

  Olga Yeritsidou

Δεν υπάρχουν σχόλια: