Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνοαμερικανίδα εκδότρια κατά της παραμονής στο ευρώ



Την άποψη ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα χωρίς το ευρώ εξέφρασε η Αριάνα Χάφινγκτον, η Ελληνοαμερικανίδα εκδότρια της «Huffington Post», μιλώντας σε συνέδριο του Economist.

Η Χάφινγκτον, η οποία μεγάλωσε στην Ελλάδα, τόνισε ότι, αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, θα εξαναγκασθεί από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεχίσει τις περικοπές του προϋπολογισμού της, με αποτέλεσμα να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η ανεργία στους νέους και να συνεχίζονται οι κοινωνικές αναταραχές.

Τόνισε, δε, πως τα μέτρα λιτότητας δεν βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ούτε στον προϋπολογισμό της.

«Πιστεύω ότι η σωστή ηγεσία χωρίς το ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα την ευελιξία που χρειάζεται για ουσιαστική ανάπτυξη στην οικονομία της. Η ηγεσία δεν πρέπει να συνεχίσει να παίζει άμυνα, εφαρμόζοντας συνεχώς μέτρα λιτότητας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο επ’ άπειρον να ισορροπήσει ο προϋπολογισμός, καθώς τα έσοδα έχουν ελαχιστοποιηθεί» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν πραγματικά καλές λύσεις, αλλά η ανησυχία μου είναι ότι, αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, προτεραιότητα θα είναι τα μέτρα λιτότητας». 

 http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: