Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ενταφιασμός : "Πιστωτικό γεγονός" - Κάποιος να το πει στην κυβέρνηση...


Οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο της ελληνικής πτώχευσης (περισσότερο πιθανό είναι να προσεγγίσει το 60% και να χαρακτηριστεί πλέον "πιστωτικό γεγονός), αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έλαβαν η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν.Σαρκοζί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν πριν από λίγο.
Βέβαια, όπως δήλωσε ο Ν.Σαρκοζί "Όσον αφορά την Ελλάδα θα περιμένουμε την....
έγκριση την Τρόικας. Το EFSF θέλουμε να είναι αποτελεσματικό και λειτουργικό. Συνολική, βιώσιμη και ταχεία απάντηση στο τέλος του μήνα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνάντησής μας", αλλά απλά δεν θέλουν να το ανακοινώσουν άμεσα.

Ο Σαρκοζί δικαιολόγησε την απόφαση με την δήλωση "Η Ευρώπη διάλεξε το ενιαίο νόμισμα χωρίς να έχει σκεφτεί κάποια πράγματα που τώρα πρέπει εν μέσω κρίσης να λύσει", ενώ στην ίδια γραμμή ήταν και η Α.Μέρκελ: "Δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες. Τέλος του μήνα θα δείτε πως θα λειτουργήσουν εύρρυθμα (σ.σ.: ;) όλες μας οι αποφάσεις".

Απλά και οι δύο δήλωσαν ότι ήρθαν σε "Απόλυτη συμφωνία ως προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

Η Μέρκελ αναφερόμενη, με τη σειρά της, στην Ελλάδα τόνισε ότι «οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την σύνταξη της τελευταίας έκθεσης από τους εκπροσώπους της τρόϊκας. Θα λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται» συμπλήρωσε. «Πάντως, σε κάθε περίπτωση η λύση θα έχει δοθεί πριν απο τα τέλη Οκτωβρίου».

Πιστωτικό γεγονός, λοιπόν, που ακολούθησε την "επιλεκτική χρεοκοπία" του Ιουλίου και πλέον καλό είναι κάποοι στην ελλάδα να αρχίσουν να σκέπτονται ότι πλησιάζει η ώρα της λογοδοσίας για τότι έχουν διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Όσο αλλοτριωμένες και φοβισμένες και αν είναι μεγάλες μάζες πολιτών από την λαίλαπα που προκάλεσαν στην Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα την γλυτώσουν έτσι εύκολα αυτοί που πρώτα έδεσαν και μετά πτώχευσαν την χώρα.

Σε ότι αφορά το ευρώ, είναι πολύ-πολύ δύσκολο να κρατηθεί η χώρα στην ευρωζώνη για τους εξής απλούς λόγους: Δεν έχει λεφτά, δεν προβλέπεται πτωχευμένη χώρα να είναι μέλος της ευρωζώνης και οι οικονομικοί δείκτες είναι άθλιοι και θα γίνουν με μαθηματική βεβαιότητα τραγικοί... Απλά είναι μία διαδικασία που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει: Ένα μήνα; Ένα χρόνο;

Όσοι παρακολουθούν το defencenet.gr γνωρίζουν ότι όλα αυτά είχαν προβλεφθεί στην αρθρογραφία και τις συνεχείς αναλύσεις μας επί 18 μήνες. Το "επιβεβαιωθήκαμε", απλά θα το συνοδεύσουμε από την λέξη "Δυστυχώς"...

http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: