Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

«Είναι παγίδα! Μην παρασυρθείτε και παίξετε το παιγνίδι τους»


Γράφει : ο Νικόλαος Γεωργαντζάς*

Είναι παγίδα! (Γράμμα από τον Τάκη)

Το βρήκα στο φαξ του πανεπιστημίου μετά το μάθημα. Το διάβασα μερικές φορές μέσα στο τραίνο και σας το μεταφέρω όσο πιό πιστά μπορώ, μαζί με τον πόνο του Ελληνοαμερικανού συγγραφέα του γιά την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Ενώ το Εθνικό Κογκρέσο της Ονδούρας εγκρίνει νόμο γιά ....
‘καταστατικές πόλεις’ (Charter Cities),* μία ιδέα που μάλλον θυμίζει τις αυτο-θεσμισμένες αρχαιοελληνικές πολιτείες, πολλά και διάφορα πατριωτικά μέτωπα στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, μάταια προσπαθούν να πετάξουν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αλυσίδες, που η πολιτική τάξι έχει περάσει στο λαιμό μας, με πάμπολλες αυθαιρεσίες ενώ εκτελεί τις εντολές κάποιων ‘προϊσταμένων’ της.

«Είναι παγίδα! Μην παρασυρθείτε και παίξετε το παιγνίδι τους», γράφει ο φίλτατος οικονομολόγος, Δρ. Π.Γ. Στεργιανόπουλος, ένας θερμός Έλληνας πατριώτης που ζει στο North Salem της πολιτείας της Νέας Υόρκης: «Ο σκοπός τους είναι να σας δώσουν κάτι να ασχοληθείτε, ώστε να περνάει ο χρόνος που αυτοί χρειάζονται, γιά να εκτελέσουν το μακάβριο έργο τους, τον αφανισμό της Ελλάδας».

Θεωρεί πως έχουμε τα μέσα, ο Τάκης, πως έχουμε δηλαδή τους πόρους, που αυτοί προσπαθούν να μας πάρουν, απομονώνοντας έναν προς έναν από εμάς, όλα όσα έχουμε γιά να αμυνθούμε, ολάκαιρο τον φυσικό μας πλούτο. «Ναι! Τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τα μέταλλα, το ουράνιο και τον χρυσό. Ναι, τα έχουμε όλα αυτά σε αφθονία, αλλά προσπαθούν να μας ξεχωρίσουν από τις φυσικές μας αυτές πηγές πλούτου της χώρας μας, διότι τα θέλουν αυτοί.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ. ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!».

Φωνάζει αγανακτισμένα ο Τάκης να ενωθούμε όλες και όλοι σε ένα συμπαγές σώμα, με ένα κοινό συμβούλιο αρχηγείας, με μιά φωνή, με έναν κοινό σκοπό και με ένα κοινό σύστημα αξιών. Όχι, δεν είναι αντίθετος στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά είναι αντίθετος σε όλους εκείνους τους αρμοδίους, που τόσο έντεχνα προωθούν τα δικά τους υποχθόνια σχέδια.

«Θέλω, ήθελα και θα αμυνθώ με την τελευταία σταγόνα του αίματός μου μιά Ενωμένη Ευρώπη. Αλλά δεν είναι πιά η Ευρώπη γιά τους Ευρωπαίους, ώστε να ζούμε ειρηνικά, σε μία κοινωνία με ίσους όρους και ίσο δίκαιο;»

Και καλεί ο φίλτατος Τάκης όλες τις απανταχού Ελληνίδες και τους απανταχού Έλληνες, άμεσα τώρα να απαιτήσουμε:

1) Να κοπούν όλοι οι φόροι στο 50 τοις εκατό, διότι τούτο είναι βιώσιμο.

2) Η κυβέρνηση των Βρυξελλών να αναλάβει υπ’ ευθύνη της την συντήρηση των παρανόμων αλλοδαπών.

3) Να παραμείνουμε εντός της ΟΝΕ, αλλά με το ευρώ ως επικουρικό νόμισμα στις διεθνείς μας συναλλαγές, όμως να επαναφέρουμε στις εσωτερικές μας συναλλαγές την δραχμή, ώστε να έχουμε μία ισορροπία αξιών στα αγαθά και τα προϊόντα της Ελλάδας. (Παρενθετικά, ο Τακης θαερεί την πρότασή του τούτη και εφικτή και οικονομικά βιώσιμη. Προσωπικά, έχω πολλές επιφυλάξεις, πρώτον, διότι δεν έχω μελετήσει ενδελεχώς κάποια παρόμοια πρόταση και, δεύτερον, έχω διαβάσει πολλά περί μίας Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων, κάτι που δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα.)

4) Ένας εσωτερικός ‘ελεγχόμενος πληθωρισμός’ είναι απαραίτητος γιά το ξεκίνημα μιάς οικονομικής ανάπτυξης (κάτι που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και σε άλλες χώρες).

5) Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που, σαν χειροπέδες, γιά προσωπικούς λόγους ‘ορισμένων’, έχουν επιβληθεί στην Ελληνίδα και στον Έλληνα πολίτη απο αγράμματους και ανεύθυνους πολιτικάντηδες. Ο συνδιασμός της ελλάτωσης της φορολογίας και η απαλλαγή από τους νόμους κάθε ανεύθυνου νομοθέτη είναι η σπίθα που θα πυροδοτήσει το ξεκίνημα και την δημιουργία προσφοράς εργασίας.

6) Πρέπει και είναι απαραίτητο να είναι ταχεία και αυστηρή η εφαρμογή των νόμων, προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς καθόλου εξαιρέσεις ή προνόμια γιά μερικές ή μερικούς. Το έγκλημα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, χωρίς προκαταλήψεις ή συνεδριάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Οι ζημιές που υφίσταται ο Έλληνας πολίτης από παραβάσεις του νόμου (δικαίου νόμου), να είναι αυστηρά τιμωρητέες, άσχετα με τυχόν χρόνο παραγραφής. Ο Έλληνας πολίτης είναι το κράτος και αδικίες εις βάρος του είναι αδικίες εις βάρος του κράτους και δεν παραγράφονται.

Ο Τάκης θεωρεί τα παραπάνω μέτρα άμεσα απαραίτητα και ελπίζει να αποτελέσουν τα θεμέλια μιάς αναγέννησης στην Ελλάδα (ποιός ξέρει, ίσως μετά να έχουμε και διαφωτισμό, και δεν αστειεύομαι εδώ). Είναι στο χέρι μας λέει, αλλά με μεγάλη προσοχή, διότι το αίμα του Έλληνα είναι δυσεύρετο και ιερό.

«Είμαστε απόγονοι ανθρώπων που έδωσαν τα φώτα τους σε όλον τον κόσμο, άσχετα εάν μερικοί δεν θέλουν να το παραδεχθούν. ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥΣ!»

Αργότερα, λαλεί ο Τακης, αφού πρώτα φτιάξουμε το σπίτι μας, μπορούμε μετά να αρχίσουμε τον δικό μας καυγά, όπως κάνουμε πάντα, γιά να έχουμε το αίμα μας να βράζει. «Μετά μπορούμε να φτιάξουμε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ, ένα σύνταγμα φτιαγμένο από Ελληνίδες και Έλληνες, γιά την πατρίδα μας την Ελλάδα.»

«Δεν θέλουμε δανεικά συντάγματα στην χώρα του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ. Έχουμε και τα μυαλά και τους ανθρώπους μας, και αυτοί είσαστε ΕΣΕΙΣ.»

Μαζί με το γράμμα του, ο Τάκης έστειλε και το τελευταίο άρθρο του αμερικανού δημοσιογράφου Charlie Reese ** Είναι στην αγγλική γλώσσα, αλλά βοηθάει να καταλάβουμε το σκεπτικό του φίλου Τάκη.

*Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

* Honduras Approves Law on Charter Cities

** 545 vs. 300,000,000 People – By Charlie Reese
ΥΓ: Το «ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!» του Τάκη έχει να κάνει με τα παρακάτω πατριωτικά μέτωπα στην πατρίδα μας, την Ελλάδα. Ο Τάκης είναι ένας από τους πολλούς πατριώτες Έλληνες των ΗΠΑ, που θέλει να δει τον αγανακτισμένο ελληνικό μας κόσμο ενωμένο με τα παρακάτω πατριωτικά κινήματα, με τις δικές τους προτάσεις. Συνάδει δε η προσέγγισή του με εκείνην του Δρ. Ηλία Σταμπολιάδη, που αναζητά την πρόταση γιά το πώς θα απονομιμοποιηθεί το νυν πολιτικό σύστημα της κομματικής δικτατορίας, ώστε να μπορέσει μετά να γίνει μία πραγματικά ελληνική συνταγματική εθνοσυνέλευση .

1. 300 Έλληνες (http://300ellines.com/) 300ellin@gmail.com
2. Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ (http://www.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html) synthesis314@gmail.com, manottas@acci.gr
3. E.A.M. B’ (http://www.eamb.gr/, http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/) info@eamb.gr, eamb.ydrohoos@gmail.com
4. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (http://www.dimopolis.gr/dp1/) geoko@otenet.gr
5. Ελπίδα Πολιτείας (http://zoidosia.blogspot.com/) epivetta@otenet.gr
6. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (http://dimitriskazakis.blogspot.com/) epam.grammateia@gmail.com
7. Πατριωτικό Μέτωπο (http://www.pamet.gr/) pametopo@gmail.com
8. Συμμαχία γιά την Ελλάδα (http://symmaxiaellada.wordpress.com/) symmaxiaellada@gmail.com
•••
μ. Σύμπραξη Πολιτών Φιλική Εταιρία 2010 (http://www.filikietairia2010.gr/) sibraxi.politon@tellas.gr,

όπου μ > 100! Η ένωση όμως αυτών των 9 θα είναι μία καλή αρχή προς την σωστή κατεύθυνση! Μία ένωση ελεύθερων αγωνιστών και διακριτών προσωπικοτήτων, που ξέρουμε να τσακωνόμαστε γι’ αυτά που διαφωνούμε, αλλά όταν μας καλεί η πατρίδα, γινόμαστε μία ατσάλινη γροθιά.

νγ

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: