Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Αποφασίστηκε η στήριξη της Ελλάδας


Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, επίκεντρο της οποίας ήταν η χώρα μας με την Ε.Ε. να αποφασίζει την επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους.

Ο πρώτος ηγέτης που έκανε δηλώσεις ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν θα εφαρμοστούν σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας. Αποφασίσαμε πως θα....
δημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό ταμείο που θα διαχειρίζεται τέτοιες κρίσεις.

Συζητήσαμε για το μέλλον της ευρωζώνης. Για το θέμα της Ελλάδας αποφασίσαμε πως θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου στο 3.5%. Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί, όμως η ευρωζώνη θα βοηθήσει έμπρακτα στο να υπάρχει ανάπτυξη στην χώρα».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε πως βρέθηκε μια κοινή απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη. Ακόμα δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός πως οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων αντιμετώπισαν με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα.

Στη συνέχεια ο βαν Ρομπάι τόνισε πως τα μέτρα που θα παρθούν δεν θα επιτρέψουν την εξάπλωση της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου καλωσόρισε τα νέα μέτρα τονίζοντας πως οι Έλληνες έχουν δεσμευτεί να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται και έτσι θα πράξουν. Υποδέχτηκε με χαρά τη δυνατότητα που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, ενώ ευχαρίστησε την Ε.Ε. για τη δυνατότητα που έδωσε στην Ελλάδα.

Έκανε λόγο για μήνυμα υποστήριξης προς το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ τέλος είπε για ευρωπαϊκή επιτυχία.

http://www.newsbomb.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Η δυστυχία με το Πα$$οκ...... επαναλαμβάνεται. -------------------------------- ΕΛΛΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 1843... 1) Σταμάτησε η πληρωμή συντάξεων. 2) Μειώθηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες κατα 60% περίπου και οι στρατιωτικοί αντι για μισθό έπαιρναν χωράφια και οικόπεδα. 3) Απολύθηκαν το 30% των δημοσίων υπαλλήλων και στους υπόλοιπους μειώθηκε ο μισθός 25%. 4) Οι δασμοί, οι φόροι και τα χαρτόσημα αυξήθηκαν. 5) Σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα και απολύθηκαν οι υπάλληλοι και οι μηχανικοί του δημοσίου. 6) Οι υγειονομικές υπηρεσίες υπολειτουργούσαν και κάποιες σταμάτησαν τελείως. 7) Οι πρεσβείες και τα προξενεία μας στο εξωτερικό έκλεισαν. 8) Στην είσπραξη φόρου εισοδήματος επιβλήθηκε εφ άπαξ προκαταβολή. 9) Για τα αυθαίρετα κτίσματα και τις καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου επιβλήθηκαν πρόστιμα μεγάλα και στην συνέχεια κάποια διαδικασία νομιμοποίησης. 10) Στις επιχειρήσεις που χρωστούσαν στην εφορία έγινε ότι και τώρα ένας τύπος «περαίωσης». 11) Οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου απολύθηκαν. 12) Δασικοί υπάλληλοι απολύθηκαν όλοι. 13) Οι μισοί καθηγητές των πανεπιστημίων απολύθηκαν. 14) Σταμάτησαν όλες οι δημόσιες επενδύσεις σε λιμάνια, δρόμους κτλ. Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 1843 έγινε επανάσταση έφτιαξαν καινούργιο σύνταγμα κατ’ εντολήν των τραπεζιτών – μια απο τα ίδια όπως βλέπετε, η ίδια συνταγή εδω και 200 σχεδόν χρόνια. ---------------------------------- Κάπως έτσι θα γίνει..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ! Μονο που για να μη πεσει το ευρώ εκαναν το απλό στηριξαν τις τραπεζες. Απλό + 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: