Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σκέψεις - Προτάσεις Αναγνώστη


Δημοσιεύουμε σκέψεις – προτάσεις αναγνώστη, σύμφωνα με τις οποίες θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών.
1) κατάργηση του Κ.Β.Σ.
2) κατάργηση στην υποχρεωτική ασφάλιση των ελευθέρων επαγγελματιών θα μειώναμε τη φοροδιαφυγή στο 100%
3) Υψηλότερη Βαριά φορολογία σε Super Market και καταστήματα που λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα. Ένα Super Market κλείνει 400 μαγαζάκια και απασχολεί 50-60 ανθρώπους
4) Κίνητρα για επενδύσεις και εισροής ξένων κεφαλαίων 10 χρόνια μηδενική φορολογία για όσους απασχολούν 150 άτομα και πάνω
5) κατάργηση συντάξεων σε όσους εισπράττουν ενοίκια και έχουν εισόδημα άνω των 3.000
6) καταγραφή της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου
7) ανταλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας του δημοσίου με χρήματα Ελλήνων καταθετών έως και το 50% των καταθέσεων τους.
8) παραχώρηση αγροτεμαχίων και κίνητρα όπως κάρτα εργασίας σε οικονομικούς μετανάστες με υποχρέωση αυτών 5 ετούς αγροτικής εργασίας για αύξηση της εγχώριας γεωργικής παραγωγής

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

comments to Σκέψεις – Προτάσεις Αναγνώστη

  • begar
    2. Αντιπροτείνω θέσπιση υποχρεωτικής αντασφάλισης χαμηλού κόστους, δηλ μπλοκάκι. Έτσι ο εργοδότης δεν ασχολείται με το ΙΚΑ, αλλά ο εργαζόμενος είναι αδύνατον να εργαστεί αν δεν έχει πληρωμένο το ΙΚΑ (ή ότι άλλο θέλεις). Άρα τέρμα η εισφοροδιαφυγή.
    Αν πιαστεί εργοδότης να απασχολεί άτομο που δεν είναι αυτασφαλισμένο του κόβουμε ό,τι προεξέχει.

    3. Έρχεται σε αντίθεση με αυτό που προτείνεις στο 4

    4. Γιατί να μην ανοίξω εταιρία με μηδενική φορολογία και στα 9,5 χρόνια να φύγω ή να δρομολογήσω πτώχευση; Και γιατί 150 εργαζόμενους και όχι 25; Δηλαδή πάλι διευκόλυνση του σούπερ πλούσιου;
    Επιχείρηση είναι και το σουβλατζίδικο με 10 υπαλλήλους. Και αυτό θέσεις εργασίας παρέχει. Αμέσως δίνεις τη δυνατότητα στον σούπερ – σουβλατζή των 500 υπαλλήλων να είναι σούπερ ανταγωνιστικός και να σπρώξει σε κλείσιμο τον μικρό ανταγωνιστή

    5. Αν π.χ. τυχαίνει να κληρονομήσω στα 60 μου ένα κεντρικό μαγαζί που δίνει 3001 ευρώ ενοίκιο, θα πρέπει να χάσω τη σύνταξη για την οποία δούλεψα και πλήρωσα μια ολόκληρη ζωή; Μα η σύνταξη αντιπροσωπεύει χρήματα που έχω πληρώσει.
    Και γιατί το όριο να είναι 3.000 ευρώ και όχι 13.000 ή 700 ευρώ; Με ποια κριτήρια το προτείνεις;

  • PA
    Τρια πραγματα πρεπει να γινουν στην Ελλαδα :
    1. Nα φυγουν τα 3-4 εκατομμυρια των λαθρομεταναστων
    2. Να επενδυθουν 2 δις Ευρω και να αγοραστουν εως και 500 μεταχειρισμενα τανκερ που θα εκτελουν ναυλους ανα την υφηλιο προς συμφερον του ελληνικου κρατους (δινουμε κανα δυο νησακια στους Σαουδαραβες προς εκμεταλευση για 30 χρονια και παιρνουμε 15ετες συμβολαιο για μεταφορα πετρελαιου στους πελατες τους – 1 τανκερ ξεχρεωνει τον εαυτο του με 1,5 ταξιδι)
    3. Να επενδυθει αλλο 1 δις Ευρω σε ιχθυοκαλλιεργειες (εχουμε τη μεγαλυτερη ακτογραμμη στην Ευρωπη – το 50% των εσοδων του Ισραηλ προερχεται απο ιχθυοκαλλιεργιες – η ΕΕ ειναι ο μεγαλυτερος εισαγωγεας ψαριων στον κοσμο με συνολικο τιραζ 20 δις Ευρω τον χρονο περιπου)
  • ipnos-29
    2) Συμφωνώ και ότι άλλα φτάνει να απαλλαγεί ο ελεύθερος επαγγελματίας από τους Νταβατζήδες
    3) Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας απασχολεί πάνω από 150 άτομα και δεν είναι S. Market Μια μεγάλη Ξενοδοχειακή μονάδα απασχολεί πάνω από 150 άτομα μια εταιρεία κατασκευαστική απασχολεί πάνω από 150 άτομα και άλλες πολλές. αυτές δεν κλείνουν τα μαγαζάκια του μόχθου.
    Το εμπορικό Κέντρο απασχολεί ελάχιστους διότι παρέχει καταστήματα χώρους προς ενοικίαση.
    4) 9.5 χρόνια Χ 150 άτομα είναι πολλοί οι φόροι που θα έχεις πληρώσει μπορείς να φύγεις! Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο City έχουν όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές τα γραφεία του διότι η κυβέρνηση τους παρέχει χαμηλή φορολογία και πολλές διευκολύνσεις….
    5) Γραφτό στο γιο σου ή στην κόρη στου που θα έχει περισσότερο ανάγκη τα 3.000  το ίδιο νομικό πλαίσιο έχει και η Αυστραλία  με ανεργία 5% και με κοινωνικό κράτος απίστευτο αλλά και οικονομία αξιοζήλευτη!
    9.5 Δις € κάθε χρόνο ξοδεύει η χώρα για αγορά βοδινού κρέατος 
    Οι κάθε πρόταση που καταθέτουμε είναι προς όφελος μας και προς όφελος της χώρας μας; μήπως αν γίνουμε μετανάστες για άλλη μια φορά θα είναι καλύτερα;
    Είναι ανάγκη να απαλλαγούμε από το κράτος της διαφθοράς, της ρεμούλας, της κομπίνας, της μίζας, της αρπαχτής. Μόνο με τη δουλειά ένας άνθρωπος νοιώθει αξιοπρεπείς!
    Σας ευχαριστώ που έχετε κάνει αυτό το υπέροχο site σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη χαρά να συμμετέχω και να ενημερώνομαι.
    Με εκτίμηση
    Ipnos

    http://daneiakartes.zedo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: