Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ - Συναίνεση με το ζόρι αποφάσισε και διέταξε η Ε.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Με γραπτή δήλωση-τελεσίγραφο ο Ολι Ρεν ζητάει «να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Διότι ο χρόνος εξαντλείται». Ο Φινλανδός επίτροπος εξέφρασε επίσης «την απογοήτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αδυναμία συναίνεσης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή».
Με πρωτοφανές ύφος και τόνο, ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν η διακομματική συναίνεση «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».
«Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τέστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει το τελεσίγραφο του Φινλανδού επιτρόπου.
ΚΚΕ: Λυκοσυμμαχία
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ανακοίνωση Ολι Ρεν, το ΚΚΕ αναφέρει:  "Μπορεί το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ να έχουν δώσει το δικαίωμα στα όργανα και τα στελέχη αυτής της λυκοσυμμαχίας να παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της χώρας, πάντα στο πλευρό των κυβερνήσεων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά τέτοιο δικαίωμα δεν τους έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Και δεν πρέπει να τους το δώσει".
 http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: