Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κάτι πρέπει να γίνει

Λόγια, λόγια, λόγια
Το ότι μας έχουν φτάσει στο χείλος της εξαθλίωσης είναι αλήθεια.
Το ότι μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας είναι επίσης αλήθεια.
Το ότι ο κόσμος έχει αγανακτίσει είναι απόλυτο γεγονός.
Το ότι όλοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα είναι αδιαμφισβήτητο. Οι διαμαρτυρίες και οι φωνές είναι πλέον καθημερινότητα. Η αγανάκτιση έχει μπει για τα καλά μέσα στη ζωή μας και η ανασφάλεια είναι το μόνο μέλλον που οι κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων έχουν δημιουργήσει για μας. Φταίμε κι εμείς. Φυσικά. Δεν θα μπορούσαν να χορέψουν χωρίς την άδειά μας. Τώρα όμως, οι κατηγορίες και οι φωνές δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα. Εκείνο που χρειάζεται είναι δράση. Και λέγοντας δράση δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τη βία. Δεν εννοώ τις πορείες και τα συλλαλητήρια, που παραλύουν το κέντρο κάθε φορά και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Μιλάω για τη δράση της γειτονιάς. Μιλάω για τη χρήση του δικαιώματός μας να λέμε ΟΧΙ. Αν όλος ο πληθυσμός κινηθεί νομότυπα, αλλά έξυπνα, τότε ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μεγάλος.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Πολύ απλα:
1. Σταματήστε να ψωνίζετε οποιοδήποτε γερμανικό προϊόν. Από τσιγάρα και χλωρίνη έως αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολλά ελληνικά προιόντα, αλλά και ξένα που δεν ενισχύουν τη Γερμανία.
2. Σταματήστε να πληρώνετε διόδια. Έχετε το απόλυτο δικαίωμα. Το ελληνικό κράτος δεν είχε κανένα δικαίωμα να πουλήσει τους δρόμους μας σε ιδιωτικές εταιρίες (ναι και γερμανικές). Απλά κατεβείτε από το αυτοκίνητο, δηλώστε ότι δεν πληρώνετε, ανεβάστε τη μπάρα κλαι περάστε. Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει τίποτα, διότι κανείς δεν σας γνωρίζει. Ο μόνος τρόπος για να μάθουν την ταυτότητά σας είναι άπό τον αριθμό κυκλοφορίας και μόνο μέσω του Υπουργείου Συγκοινωνιών, πράγμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ διότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει δικαίωμα να παραχωρήσει προσωπικά δεδομένα σε ιδιωτικές εταιρίες.
3. Μην πληρώνετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ σε υποκαταστήματα ή ταχυδρομεία. Πηγαίνετε στο Παρακαταθηκών και Δανείων και πληρώστε μόνο την αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι της ΕΡΤ.
4. Σταματήστε να πηγαίνετε στα πολυκαταστήματα και υποστηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς σας.
5. Μην βάζετε βενζίνη σε ξένα βενζινάδικα. Προτιμήστε τα ελληνικά. Μπορεί να είναι λίγο άβολο, όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
6. Σταματήστε να βλέπετε ειδήσεις και γενικά τηλεόραση. Μπορείτε να ακούτε ραδιόφωνο.
7. Ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας. Υπάρχουν κανονισμοί που ο απλός Έλληνας πολίτης δεν γνωρίζει. Κανονισμοί υπέρ του και οι οποίοι δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας διότι συμφέρει κάποιους να κρατούν τον κόσμο κοιμισμένο. Όταν σας αρνούνται οτιδήποτε από μια δημόσια υπηρεσία ή νοσοκομείο ζητήστε να δείτε τον κανονισμό ΓΡΑΠΤΩΣ.
8. Στον τομέα της υγείας αρνηθείτε να δώσετε "φακελάκι" σε οποιονδήποτε γιατρό. Αν σας ζητήσει ο ίδιος μπορείτε να τον καταγγείλετε. Μη διστάσετε. Μην τους αφήνετε να μας πίνουν το αίμα από φόβο μην τυχόν και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πάντα υπάρχει ένας άλλος γιατρός.
9. Οι γονείς ας αρχίσουν να έχουν απαιτήσεις από τους διδασκόντες. Η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη ενός λαού. Μην επιτρέπετε πρόχειρες παραδόσεις, μην επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας σαν αντικείμενα. Μην τους επιτρέπετε να βλέπουν τις ώρες διδασκαλίας σαν μια ακόμα δουλειά ίσα ίσα για να βγάλουν το μεροκάματο. Συσπειρωθείτε μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και δράστε ανάλογα.
10. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κάνει πολιτική προπαγάνδα. Όλοι τους είναι ίδιοι και κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο και το λαό του. Αναζητήστε ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαφοροποιηθεί από το σύνολο και έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους πολιτικούς. Να θυμάστε: ΔΕΝ υπάρχουν μόνο δύο κόμματα στην Ελλάδα.

Επιτέλους πρέπει να κάνουμε κάτι. Πρέπει όλοι μαζί να πλέψουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας. Μην μένετε σε λόγια προχωρήστε σε πράξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: