Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες



Πάλι δικά μας θα είναι, μετά από χρόνια και δύσκολους καιρούς. 
Όμως τι είναι μερικές δεκαετίες μπροστά στην αιωνιότητα;

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έγραφε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 
Το γιατί το θυμήθηκε τέτοιες περίεργες μέρες, το καταλάβαμε μόλις χθες. 
Με το παλιό και δοκιμασμένο σύνθημα του παλιού ΠΑΣΟΚ ήθελε να δικαιολογήσει την απόφαση του να…νοικιάσει τη χώρα, ώστε να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία από ξένους και Έλληνες επενδυτές και να σταματήσει το...
άρμεγμα εργαζομένων και συνταξιούχων από τους οποίους πάλι ζητάει ψήφο – ενόψει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – διότι «λεφτά υπάρχουν, τώρα, και στα…ενοίκια»
Η παραχώρηση γης για χρόνια – ανάλογα τις συμβάσεις - αφορά βουνά, λίμνες, θάλασσες, αιγιαλούς και πρώην στρατόπεδα, όπως πχ του ΚΟΔΡΑ στο Δήμο Καλαμαριάς. Δηλαδή κάτι οικείο στον ελληνικό λαό που σχετικά προσφάτως και για άλλους λόγους «παραχωρήθηκε» για 400 χρόνια και δείχνει να το έχει ξεπεράσει αφού κάνει δουλειές με τους πρώην «ενοικιαστές» της, με τους οποίους έχει έρθει πολύ κοντά.
Έτσι και τώρα ευελπιστούμε ότι τα deals, της…υπό ενοικίαση Ελλάδας, θα ανοίξουν δουλειές και θα κλείσουν άλλες που δεν «τραβάνε» στη νέα κατάσταση των πραγμάτων και των συμμαχιών.  
Πράσινοι δήμαρχοι θα χάσουν τον ύπνο τους, διότι για χρόνια διεκδικούσαν στρατόπεδα για αναψυκτήρια και πάρκα και τώρα τα χάνουν μέσα από τα χέρια τους και δεν βγάζουν κιχ. 
Όμως εδώ που μας έφθασαν μόνο μ αυτό το «ξεπούλημα» των φιλέτων της πατρίδας - που τελικά είναι τα βουνά και οι κάμποι της σε… υψηλές τιμές-  θα βγούμε από τα αδιέξοδα, οικονομικά, πολιτικά και ψυχολογικά. 
Κι αυτό δεν είναι λίγο. 
Άλλωστε άλλο η ομάδα κι άλλο το γήπεδο και τα μαγαζιά του προς εκμετάλλευση.  
Τώρα αν η ιδέα έχει γίνει μπίζνα, η πρώτη είναι ή η τελευταία;
Μελίνα  Καραπαναγιωτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: