Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ



Καλησπέρα σε όλους
Στους προλαλήσαντες έχω να απαντήσω τα εξής:

- Η κίνηση κατά των διοδίων είναι πολύ θετική, μακάρι να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Γνωρίζει κανείς που αλλού είναι νόμιμο να μην πληρώνουμε; Αν διαβάζει το blog δικηγόρος (ή γνωστός/συγγενής) θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω πληροφόρηση;

- Καλή σκέψη ο απαγχονισμός αλλά τι σκοινί θα αντέξει το βάρος του Πάγκαλου;

- Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο υψηλό ιδανικό από το να επιδιώκεις μια κοινωνία χωρίς χρήματα. Πιστεύω πως ο κόσμος θα πειστεί αλλά με μικρά βήματα. Όλοι είναι απογοητευμένοι με το σύστημα και τους πολιτικούς αλλά λίγοι αντιδρούν. Γιατί; Γιατί δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να γίνει, δεν υπάρχει εναλλακτικό σύστημα. Και είναι τόσο βαθιά ριζωμένος αυτός ο τρόπος σκέψης που θεωρούν απίθανο το να γίνει κάτι διαφορετικό.

Κι όμως, έχουν δουλέψει κάποια πράγματα:
http://www.youtube.com/watch?v=BOmdXXW_UsE

Προτείνω λοιπόν την δημιουργία μικρών ομάδων τοπικά. Μπορείτε να μπείτε για παράδειγμα στο
http://www.justfortheloveofit.org/ (στο οποίο μπορείς να προσφέρεις και να λάβεις υπήρεσίες κλπ χωρίς χρήματα), να έρθετε σε επαφή με όσους βρίσκονται σε μια λογική ακτίνα γύρω σας και να αρχίσετε να συζητάτε για το τι μπορείτε να κάνετε σαν μια μικρή κοινότητα. Μπορεί πχ να θέλετε να οργανώσετε ένα κοινό γεύμα την ημέρα (ή την εβδομάδα, δεν έχει σημασία) στο οποίο να συμβάλλετε όλοι με ένα κοινώς αποδεκτό σύστημα. Η ουσία είναι να γίνει φανερό σε όλους ότι με μαζική προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ότι ατομικά και να δεθεί η ομάδα. Αν αυτό λειτουργήσει, αργά ή γρήγορα αυτό θα διαδωθεί στόμα με στόμα. Όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό.

Αναγνωρίζω ότι πρόκειται για πολύ μακροπρόθεσμο στόχο, αλλά είναι η μοναδική ΜΟΝΙΜΗ διέξοδος που μπορώ να σκεφτώ. Όλα τα άλλα απλώς καθυστερούν τις άσχημες εξελίξεις.

Ελπίζω να μην κούρασα με όλο αυτό το κείμενο. Αναμένω τις προτάσεις/παρατηρήσεις σας.

Σ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: