Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Καλησπέρα σε όλους

Χαίρομαι που επιτέλους κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν ένα βήμα για προτάσεις, αλλά και επειδή από ότι βλέπω υπάρχει σημαντική συμμετοχή.

Θα πρότεινα τα εξής:
- Χωρίς να εννοώ κάτι ενάντια σε όσους postαραν προηγουμένως, ας μην με παρεξηγήσουν, το συγκεκριμένο blog έχει στόχο την παρουσίαση προτάσεων. Όλοι πιστεύω είμαστε τουλάχιστον δυσαρεστημένοι με την παρούσα κατάσταση αλλά υπάρχουν ένα σωρό άλλα blog και forum για να το εκδηλώσουμε αυτό. Ας επικεντρωθούμε στις προτάσεις γιατί αλλιώς θα χαθεί το ενδιαφέρον σύντομα.
- Επειδή φαντάζομαι ότι υπάρχουν άτομα από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, νομίζω ότι είναι καλύτερο να αφήσουμε τα εριστικά σχόλια για οποιονδήποτε γιατί μόνο να μας χωρίζουν μπορούν και ας κοιτάξουμε μπροστά.
- Άποψη μου είναι ότι δεν έχει νόημα να καταφεύγουμε σε απεργίες, καταλήψεις, συμπλοκές κλπ ενάντια στην κυβέρνηση. Ας μην γελιόμαστε, όλα είναι συμφωνημένα, και αν δεν τα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει η επόμενη.
- Η λύση που πάντα προτείνω εγώ για να νικήσουμε το σύστημα είναι να βγούμε από το σύστημα: με συντονισμένες δράσεις να βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι σαν το Venus Project σε πολύ πιο πρωτόγονη μορφή αρχικά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ 100% με ότι εμφανίζεται στα Zeitgeist).

Είμαι ανοιχτός στον διάλογο, ευχαρίστως θα συζητήσω οτιδήποτε σχετικό με τα παραπάνω και θα παραδεχτώ πιθανά λάθη μου. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να συντονίσουμε τις δυνάμεις και τις ... άγριες διαθέσεις μας :-) με έναν δημιουργικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: